Συναντήσεις του Γ. Στουρνάρα με υπουργούς για τις περικοπές 11,7 δισ. ευρώ

14:51 16/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Διαδοχικές συναντήσεις με το σύνολο των εμπλεκομένων υπουργών, θα έχει σήμερα το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Στόχος είναι, μετά και τις δύο συσκέψεις την προηγούμενη εβδομάδα - η μια σε υπουργικό επίπεδο και η άλλη σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων-, να οριστικοποιηθούν οι πηγές, από τις οποίες θα περικοπούν δαπάνες 11,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013- 2014.
Τα μέτρα που θα επιλεγούν, μαζί
με τις παρεμβάσεις ύψους 3 δισ. ευρώ για τον εφετινό προϋπολογισμό που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, θα τεθούν την προσεχή Τετάρτη υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το βάρος για τις περικοπές των δαπανών θα δοθεί στα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράγοντες της κυβέρνησης αναφέρουν ότι, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, η περιστολή δαπανών θα κυμανθεί μεταξύ 3,5 και 4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εργασίας και θα ανέλθει στα 2,1 δισ. ευρώ για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ήδη, ο υπουργός Εργασίας έχει ανακοινώσει την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, το οποίο πιθανόν να είναι κοντά στο ύψος που ισχύει σήμερα για το σύνολο των κύριων συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος 1 δις. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, υπάρχει και η πρόταση του ΚΕΠΕ για αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων, η οποία, όπως αναφέρεται,
Keywords
Τυχαία Θέματα