Συνάντηση πολ. αρχηγών: Καμμία οριστική απόφαση, θα υπάρξει και νέα συνάντηση

20:55 30/7/2012 - Πηγή: E-Typos

Την αίσθηση της συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος οι τρεις αρχηγοί διαμορφώνουν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής με στόχο την έξοδο από την κρίση.

Πρώτη επιδίωξη, τόνισε, είναι να ανασχεθεί η ύφεση, δεύτερο να ληφθούν μέτρα τροφοδότησης της ανάπτυξης και τρίτο να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης ότι πρέπει να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή, για την οποία, πάντως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που είχε υπολογιστεί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, συμφωνούν στο πολιτικό πλαίσιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και οι αρχηγοί των κομμάτων βοηθούν στην υλοποίησή του μέσω των επαφών τους με τις κοινωνικές δυνάμεις και εκείνων με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από αυτή την εθνική συστράτευση απουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και το αδιέξοδο, επιχαίροντας γι αυτό. Και επισήμανε ότι αυτή η στάση δεν είναι υπεύθυνη εθνική στάση.

Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού αναφέρθηκε ο Φ. Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα