ΗΠΑ: Δίωξη για φόνους εκ προμελέτης ασκήθηκε στον Τζέιμς Χολμς

20:51 30/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Δίωξη για 24 φόνους εκ προμελέτης και 116 απόπειρες δολοφονίας -δηλαδή από δύο κατηγορίες για κάθε θύμα του- ασκήθηκε σήμερα στον 24άχρονο Τζέιμς Χολμς που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην Ορόρα του Ντένβερ, κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μπάτμαν, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 58.
Επίσης, ο Χολμς κατηγορείται για κατοχή ενός εκρηκτικού μηχανισμού υπό επιβαρυντικές συνθήκες, γεγονός που θα μετρήσει δυσμενώς στην ποινή του.
Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν θα ζητήσουν να
επιβληθεί στον 24άχρονο η θανατική ποινή. Μετά την επαναφορά της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, το 1976, στο Κολοράντο έχει εκτελεστεί μόνο ένας θανατοποινίτης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χολμς μπήκε στον κινηματογράφο από την έξοδο κινδύνου, στις 20 Ιουλίου, και άνοιξε πυρ εναντίον των θεατών.
Από τους τραυματίες, δέκα παραμένουν σε νοσοκομεία και οι τέσσερις από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του 24χρονου στο δικαστήριο. Κατά την πρώτη είχε δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για διαταραγμένο άτομο. Έκτοτε τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο νεαρός, που δεν έχει ποινικό μητρώο και ετοίμαζε τη διατριβή του στις νευροεπιστήμες, είχε στείλει στον ψυχίατρό του, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο όπου σπούδαζε, ένα δέμα που περιείχε ένα τετράδιο και σκίτσα που αναφέρονταν στο σχέδιό του να σκοτώσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα