Συνελήφθη 31άχρονος, για σωρεία βιασμών στα βόρεια προάστια

17:15 30/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών, που έχει διαπράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής, συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 31άχρονος κάτοικος Κορωπίου, πατέρας πέντε παιδιών, μετά από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής και με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ενώ ερευνώνται και άλλες περιπτώσεις, με βάση το γενετικό υλικό που έχει βρεθεί και θα συγκριθεί με το DNA του συλληφθέντος.
Για τον λόγο αυτόν, με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 31άχρονου, με το σκεπτικό ότι μπορεί να αναγνωριστεί και από άλλες γυναίκες.
Πρόκειται για τον Νικόλαο Κουρέα, του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.
Ο 31άχρονος εντοπίστηκε χάρις στην κατάθεση του τελευταίου θύματός του, που κατάφερε να συγκρατήσει μέρος του αριθμού του αυτοκινήτου του δράστη.
Ο δράστης έστηνε ενέδρες στις παραπάνω περιοχές, τις οποίες γνώριζε καλά, γιατί είναι μαρμαράς στο επάγγελμα και είχε επισκεφτεί πολλές φορές τα λατομεία Διονύσου.
Ειδικότερα, κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά- έχει αλλάξει δέκα αυτοκίνητα, από το 2002 μέχρι σήμερα- ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις. Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλώντας με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
Οι τρεις περιπτώσεις που ο 31άχρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης, έγιναν στην περιοχή του Διονύσου, στις 8 Δεκεμβρίου του 2009, στις 16 Δεκεμβρίου του 2010 και στις 25 Ιανουαρίου του 2013, σε βάρος τριών γυναικών, 18, 65 και 42 ετών, αντίστοιχα.
Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.
Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ο δράστης, ο οποίος είναι παντρεμένος από 20 χρονών, δήλωσε ότι πρόβαινε στις πράξεις του, γιατί έχει δεχτεί απόρριψη από τις γυναίκες του περιβάλλοντός του.
Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον συλληφθέντα ή άλλες επιθέσεις στα βόρεια προάστια, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, με τη δέσμευση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Keywords
συλληψεις, σωρεία, βορεια, βορεια προαστια, σωρεία, dna, αθηνα, απεργια, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, αστυνομια, αυτοκινητα, δρομολογια λεωφορειων, κινητα, κινητα τηλεφωνα, τηλεφωνο, φωτογραφια, dna, δρομολογια, ερευνες, ετων, κορωπι, ληστειες, λογο, οχημα, πρωι, συνεχεια, φορα, ασφαλεια, υλικο
Τυχαία Θέματα