Θ. Μαύρος: Να στηρίξουν όλοι οι Ενωσίτες την αναγέννηση της ΑΕΚ

19:13 22/5/2013 - Πηγή: E-Typos
"Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες ώρες για όλους τους Ενωσίτες, χρειάζεται ενότητα και δύναμη για να δημιουργηθεί η νέα μεγάλη ομάδα μας μέσα άπό τις στάχτες". Μήνυμα ενότητας και ελπίδας στον κόσμο της ΑΕΚ στέλνει ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Θωμάς Μαύρος,
μέσω της αποκλειστικής συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διεθνής παλαίμαχος άσος, που ανέβασε ψηλότερα όχι μόνο την ΑΕΚ, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, με την συμμετοχή του, μεταξύ άλλων, στις μικτές ομάδες Κόσμου και Ευρώπης, σε μια κατάθεση ψυχής μίλησε για τα καίρια θέματα της "κιτρινόμαυρης" επικαιρότητας και όχι μόνο.

-Πως νιώθει ο Θωμάς Μαύρος βλέποντας τα... ερείπια του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας όπου μεγαλούργησε;
"Θλίψη, θυμό, αγανάκτηση. Ενα κράμα συναισθημάτων με κατακλύζουν, βλέποντας το χώρο του γηπέδου όπου έζησα τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου σε αυτή την τραγική κατάσταση. Ηταν ατυχής η απόφαση να γκρεμιστεί το γήπεδο, χωρίς να υπάρχει η εναλλακτική λύση. Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ αυτό που έγινε σε έναν ιερό τόπο".

- Ποιός φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έφθασε στο "σημείο μηδέν";
"Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... Οι μέτοχοι. Η αδιαφορία τους έφθασε την ομάδα σε αυτό το σημείο. Μπορεί να έβαλαν κάποια λεφτά, αλλά δεν έπιασαν τόπο. Δεν ενδιαφέρθηκαν. Δεν έδωσαν καν σημασία. Και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την δεινή θέση, στην Γ΄Εθνική! Προσπάθησα το καλοκαίρι να αποτρέψω την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και τα κατάφερα με την βοήθεια του κόσμου".

- Τι ενέργειες πρέπει να δρομολογηθούν πλέον;
"Να προσπαθήσουμε ενωμένοι και να σταθούμε δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη για να επιστρέψει η ΑΕΚ σε δύο χρόνια στην Σούπερ Λίγκα. Το κύριο χαρακτηριστικό, εμάς, των Ενωσιτών, είναι ότι έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας. Και έχουμε μάθει να παλεύουμε σκληρά για να υλοποιούμε τους στόχους μας. Οχι απογοήτευση και απαισιοδοξία. Πίστη, ελπίδα και πάνω απ΄όλα το συμφέρον της ΑΕΚ, όχι τα προσωπικά οφέλη".

- Αν σου ζητηθεί να συστρατευθείς στην προσπάθεια για την αναγέννηση της ΑΕΚ, θα βοηθήσεις;
"Η αγάπη μου για την ομάδα είναι δεδομένη. Εάν μου ζητηθεί, φυσικά και θα συνεισφέρω ευχαρίστως στην προσπάθεια αυτή. Είμαι πάντα στη διάθεση της ΑΕΚ. Εχω ζήσει μοναδικές στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια και ονειρεύομαι ότι θα κατασκευαστεί εδώ το νέο γήπεδο και με μια δυνατή ομάδα θα πανηγυρίσουμε ξανά τίτλους".

Οι αναμνήσεις του Θωμά Μαύρου ξαναγυρίζουν πατώντας στο χώρο, όπου βρισκόταν το θρυλικό γήπεδο: "Εχω ζήσει μοναδικές στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η μεγαλύτερη ήταν όταν πήγα στην ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Δέκα χιλιάδες φίλαθλοι με αποθέωσαν. Με πήραν στους ώμους τους και με πήγαν στα αποδυτήρια. Τα είχα χαμένα. Τότε συνειδητοποίησα σε ποιά ομάδα είχα πάει και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα έκανα ό,τι είναι δυνατόν για το μεγαλείο της ομάδας. Τώρα ονειρεύομαι ότι θα κατασκευαστεί εδώ το νέο γήπεδο και με μια δυνατή ομάδα θα πανηγυρίσουμε ξανά τίτλους".

- Ποιό γκολ ήταν αυτό που "σημάδεψε" τα καριέρα σου;
"Αρχικά, όλα τα γκολ τα αγαπάω σαν τα παιδιά μου. Ακόμη και στις... προπονήσεις ήθελα να είμαι πρώτος σκόρερ. Ξεχωρίζω βέβαια τα δύο γκολ που σημείωσα κόντρα στην ΚΠΡ στον αγώνα για το Κύπελλο UEFA, το 1977 και προκριθήκαμε στα ημιτελικά".

- Ποιά είναι τα απαραίτητα συστατικά για την "συνταγή της επιτυχίας" ενός σκόρερ;
"Οχι μόνο για έναν επιθετικό, αλλά για όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες, χρειάζεται πάθος γι' αυτό που κάνουν, σκληρή δουλειά και αθλητική ζωή".

- Υπάρχει "Θωμάς Μαύρος" στο σημερινό ποδόσφαιρο;
"Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σήμερα ταλέντα. Τώρα το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από ό,τι στην εποχή μου. Αν ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει τεχνική κατάρτιση είναι δύσκολο να ξεχωρίσει".

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα