Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο στο Στρυμονικό Κόλπο

11:57 5/9/2013 - Πηγή: E-Typos

Στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στο Στρυμονικό κόλπο και την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος (υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα Στρυμονικού Κόλπου, Ρήχιος ποταμός, κτλ) αναμένεται να συμβάλλουν τα έργα κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Σταυρό και τα Βρασνά του δήμου Βόλβης.


Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου διαχείρισης αστικών λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, που έχει

ενταχθεί στο Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" και αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους 54 χιλιομέτρων περίπου στους δυο οικισμούς, στην κατασκευή 4500 ιδιωτικών συνδέσεων, καθώς και στην κατασκευή έξι αντλιοστασίων. Το έργο, ύψους 14,5 εκ. ευρώ, προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2013 και να αποπερατωθεί στις αρχές του 2015.


Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και του δεύτερου υποέργου, που θα αφορά την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει τα 22,5 εκ.ευρώ.

Για "έργο πνοής" κάνει λόγο ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και δεν παραλείπει να επισημάνει τα οφέλη που θα υπάρξουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα