ΤΣΣΚΑ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά στην κόντρα με τον ΠΑΟ

20:35 11/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σχετικά με τα γεγονότα που περιγράφονται στην επιστολή που απέστειλε στην Ευρωλίγκα για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Η ρωσική ομάδα, η οποία ζήτησε από την Ευρωλίγκα την τιμωρία της έδρας των «πρασίνων», καταλήγει ότι η διοργανώτρια αρχή έχει αρχίσει την εξέταση της υπόθεσης, ενώ επισημαίνει πως θα αποφύγει κάθε αντιπαράθεση με εμπλεκόμενη
πλευρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ:

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημοσίευσαν ιστορίες σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ, για το Top16, συμπεριλαμβανομένου και του αιτήματος της ομάδας μας στην Ευρωλίγκα. Για την καλύτερη ενημέρωση, θεωρούμε δεδομένο να ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αναφέρουμε στην επιστολή...

-Διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες και νομίσματα πετάχθηκαν προς τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.

-Οι φίλαθλοι έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, και την αντιπρόεδρο, Νατάλια Φουράεβα, σε όλο το παιχνίδι.

-Οι φίλαθλοι είχαν στην κατοχή τους και κουνούσαν μεγάλη μπανάνα, που θεωρείται ως ρατσιστική πράξη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

-Η σειρήνα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου σε κάθε επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο(!).

-Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ προκλήθηκαν και απειλήθηκαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από τους εκπρόσωπους της ομάδας να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας.

-Οι φίλαθλοι κάπνιζαν μέσα στο γήπεδο(!).

-Όλα αυτά τα περιστατικά παρουσιάστηκαν με video και φωτογραφίες στην Euroleague. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογα επεισόδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά και ότι τα μέτρα που πήρε ο Παναθηναϊκός δεν βελτίωσαν την κατάσταση, η ομάδα μας πρότεινε στην Ευρωλίγκα να εφαρμόζει πιο σκληρές ποινές.

Η Ευρωλίγκα, μετά την επιστολή μας, ξεκίνησε την εξέταση της υπόθεσης. Η Ευρωλίγκα είναι το μόνο οργανωτικό σώμα στη διοργάνωση που έχει την αποκλειστική ευθύνη να αποφασίσει για την υπόθεση. Πριν την γνωστοποίηση της απόφασής της, θα αποφύγουμε την «πολεμική» με οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά».
Keywords
Τυχαία Θέματα