Β. Σόιμπλε: Θα περάσει η βοήθεια, από την Μπούντεσταγκ

12:20 21/2/2012 - Πηγή: E-Typos
"Απολύτως πεπεισμένος" ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ χωρίς να χρειαστούν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Είμαι απολύτως πεπεισμένος", δήλωσε ο Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο αναφερόμενος στην πιθανότητα να εγκρίνουν
οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, οι συντηρητικοί (CDU και CSU) και οι φιλελεύθεροι FDP, το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στις 27 Φεβρουαρίου, στην Κάτω Βουλή.

"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι συνάδελφοι στη Μπούντεσταγκ θα δουν τα πράγματα όπως τα βλέπει και η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ", τόνισε ο Σόιμπλε.

Κατά την τελευταία ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ για τη διεύρυνση του μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης, τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, ψήφισαν υπέρ, γεγονός που επέτρεψε την έγκρισή του από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Ομως, πέραν του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τα ΜΜΕ και πολιτικοί παρατηρητές στη Γερμανία παρακολουθούν πάντα με προσοχή τη στάση κατά την ψηφοφορία των βουλευτών της πλειοψηφίας. Η προσφυγή στην ψήφο της αντιπολίτευσης θα ήταν ένα κακό σημάδι για την καγκελάριο Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα