Ξαναπιάνουν δουλειά τουλάχιστον οι μισοί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανανέωση 14.55

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται»,
δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Ανανέωση Παρασκευή, 29/11/13 (13:00)

Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φέρονται διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, ενάντια στη διαθεσμότητα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Ενημέρωση 28.11.1013 (18:51)
Τρεις 24ωρες απεργίες για την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους υπαλλήλους του ΕΜΠ.

Αν πάντως δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα