Υπογράφτηκε η Εθνική Συλλογική Σύμβαση εργασίας από τους κοινωνικούς εταίρους

15:02 14/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 15.00

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφηκε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύος έξι μηνών, από τη ΓΣΕΕ, τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους.

Ο ΣΕΒ δεν υπέγραψε τη σύμβαση και αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» υποστηρίζοντας ότι «εκ του μνημονίου
έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».

Ανανέωση 13.10

Μικρή διακοπή αποφασίστηκε πριν από λίγο κατά τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή αποφασίστηκε προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της καταβολής του επιδόματος γάμου. Η ΓΣΕΕ και οι επαγγελματικές οργανώσεις, εκτός του ΣΕΒ, φέρονται ότι συμφωνούν να συμπεριληφθεί στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο ΣΕΒ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα μέλη του καταβάλλουν ήδη το σχετικό επίδομα και προτείνει η συζήτηση να διεξαχθεί και επί άλλων θεσμικών θεμάτων, ενώ διαφωνεί με τη συμβατική αποτύπωση του επιδόματος, επικαλούμενος σχετική απόφαση της χθεσινής γενικής του συνέλευσης.

Εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία.
Η διαβούλευση αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγη ώρα.

Συναντώνται εκ νέου σήμερα οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την παραμονή της λήξης της μετενέργειας της ισχύουσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και περίπου 45 κλαδικών συμβάσεων.
Μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο οι επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου θα καταβάλουν το επίδομα γάμου όπως προσβλέπει η ισχύουσα ΕΓΣΣΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Keywords
Τυχαία Θέματα