Reuters: Η… αγωνία της Ελλάδας, στα 95 σημαντικότερα γεγονότα του 2012

16:37 21/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Η εικόνα της σημερινής Ελλάδας έχει γίνει κατ’ επανάληψη αντικείμενο συζήτησης στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των 95 καλύτερων εικόνων του 2012, έχει συμπεριλάβει και 4 ελληνικές που αντιπροσωπεύουν, την Ελλάδα της κρίσης που βιώνουμε καθημερινά.

Στην 27η θέση λοιπόν, βρίσκουμε την φωτογραφία

του 30χρονου μάγειρα, Μανώλη Ουρανού, του εστιατορίου «Μαυρος Γάτος», που την τράβηξε ο γνωστός φωτογράφος, Γιάννης Μπεχράκης. Τι και αν το επάγγελμα του κύριου Ουρανού ήταν πολιτικός μηχανικός, εκείνος λόγω της κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα, τώρα μαγειρεύει σε εστιατόριο.

Στην 50η θέση, βρίσκουμε τον γυμνό διαδηλωτή, του φωτογράφου Γιάννη Κολεσίδη, του οποίου η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου, την ημέρα που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τη χώρα μας….

Στην 85η θέση, βρίσκεται ακόμη μία φωτογραφία του Γιάννη Κολεσίδη. Τι απεικονίζει; Έναν αστυνομικό που έχει βάλει συμβολικά θηλιά στο λαιμό του, την ημέρα που γινόταν πορεία διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος στην 88η θέση, κατέχει η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, στην οποία απεικονίζονται οι υπάλληλοι της Βουλής που αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου, στις 18 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα