STOP της Ναταλίας Ρασούλη στη Χρυσή Αυγή για το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ»

14:35 25/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Όταν ο αξέχαστος Μανώλης Ρασούλης, ερμήνευσε το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», σίγουρα δεν περίμενε ότι το αγαπημένο τραγούδι του θα γινόταν εργαλείο για τις συγκεντρώσεις των  Χρυσαυγιτών.
Μπορεί ο Ρασούλης να μη ζει, η κόρη του Ναταλία, όμως, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι Χρυσαυγίτες σε συγκέντρωσή τους, το απόγευμα της Παρασκευής, στην Κόρινθο για τους μετανάστες, είχαν ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι, άστραψε και βρόντηξε.
Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter,

απαγόρευσε ρητά τη χρήση του τραγουδιού.

«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν, και σε συμφωνία με τη συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τη χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική».

Στο μήνυμά της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ευθύνη που έχει ο Δήμος από την στιγμή που κάλεσε τη Χρυσή Αυγή.
«Πολλοί μας λένε ότι η χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ αγαπώ», έγινε κατά κόρον από το δήμο Κορίνθου και όχι από την ίδια την Χρυσή Αυγή. Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής και με παρουσία βουλευτών της στο στρατόπεδο Κορίνθου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο δήμος κάλεσε για διαμαρτυρία, δείχνει σαφώς την συν-διοργάνωσή της. Γνωρίζουμε ότι ο δήμος την κάλεσε εκεί. Όπως και να έχει, σε συγκεντρώσεις όπως αυτή της Κορίνθου με απάνθρωπα έκτροπα, ξύλο, διακοπή νερού του στρατοπέδου, με τους «αμπαρωμένους» μετανάστες μέσα, διακοπή από τον ίδιο τον δήμο, δείχνει ότι ο δήμος δεν κατανοεί τραγούδια που γράφτηκαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης πατρίδας. Ήδη οι εθνικιστές έχουν αναρτήσει πολλά βίντεο του «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», προβάλλοντας και προσβάλλοντας την ουσία του τραγουδιού. Αλλά με την επίσημη παρουσία της Χρυσής Αυγής, τα πράγματα παύουν να ανήκουν στην σφαίρα της προσωπικής έκφρασης γνώμης και χρήσης της Τέχνης. Η πρόσκληση του δήμου Κορίνθου στη Χρυσή Αυγή, για να δημιουργήσει εντάσεις με την υπόκρουση: «η πιο γλυκειά πατρίδα είναι η καρδιά, ανατριχιάζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα