SocialMedia… Μήπως χάσουμε το νόημα της –έξω απ’το ίντερνετ- ζωής;

02:20 27/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Facebook-twitter.Τα λεγόμενα socialmedia. Από ό,τι φαίνεται περάσαμε σε νέα εποχή,όπου ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από το ίντερνετ. Εξωτερικές και εσωτερικές ειδήσεις, γνωριμίες φιλικές και ερωτικές κάποιες φορές, ενημερώσεις για εκδηλώσεις, πορείες, πάρτι σε νυχτερινά μαγαζιά, εγκαίνια εκθέσεων και πολλά άλλα. Όλα αυτά μπορείς να τα μάθεις μπαίνοντας στον κόσμο των socialmedia!

Προσωπικά,

ήμουν η πρώτη που, όταν το facebook έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του στη χώρα μας το κατέκρινα και, μάλιστα, πολλές φορές έκανα επίθεση σε όσους περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους σε αυτό. Δύο χρόνια μετά έγινα πιστή οπαδός του και εξαρτημένη από αυτό! Και φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη πια.

Το twitter από την άλλη είναι κάτι διαφορετικό. «Ακολουθείς» άτομα που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στις προτιμήσεις σου, ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο, ακόμη και καλλιτέχνες της διεθνούς σόου μπιζ και όχι μόνο. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί , καλλιτέχνες, φοιτητές, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν μπει για τα καλά στο χορό και «τουιτάρουν», δηλαδή ενημερώνουν το προφίλ τους ανά πάσα ώρα και στιγμή! Δεν ξέρω εάν φταίει η μοναξιά, που βιώνει ο καθένας μας χωριστά, ή αν είναι η νέα μόδα που μας την επιβάλλουν κάποιοι.  Δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω σε αυτό. Την απάντηση την ξέρετε εσείς οι ίδιοι. Εδώ που τα λέμε, πάντως, είναι μία συντροφιά. Για κάποιους επιφανειακή και για άλλους ουσιαστική. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο καθένας.

Αλλά μήπως είναι λίγοι εκείνοι που βρήκαν ακόμη και δουλειά μέσω twitterκαι facebook; Ναι καλά διαβάσατε. Υπάρχουν αρκετοί που χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες για να διαφημίσουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους. Όταν μάλιστα, χρειάζονται προσωπικό δεν διστάζουν να το γράφουν στο προφίλ τους, και οι διαδικτυακοί φίλοι το προωθούν παντού. Τα socialmedia κάποιες φορές γίνονται και Γεωργία Βασιλειάδου. Όλοι θα θυμάστε την αξέχαστη ταινία «Η θεία από το Σικάγο» που κάθε στάμναήταν και ένα προξενιό. Στη σημερινή εποχή, ένα «κλικ»,μία γνωριμία. Μπορεί να ξεκινήσει φιλική και τα άτομα να κρατήσουν μία ωραία διαδικτυακή επαφή, μπορεί όμως να καταλήξει και σε έναν έρωτα. Σπάνιο βέβαια, αλλά έχει συμβεί και αυτό. Τις περισσότερες φορές,όμως, αυτό είναι εξαιρετικό επικίνδυνο, γιατί -όπως και να τα δούμε τα πράγματα-  οι συνομιλίες γίνονται μεταξύ αγνώστων ανθρώπων. Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει και το εξής: πολλοί ανακοινώνουν στα προφίλ τους την τοποθεσία που βρίσκονται κάθε στιγμή της ημέρας. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Εάν τύχει και είστε μαζί τους, την βάψατε! Γιατί αν δεν τους ενημερώσετε έγκαιρα ότι δεν επιθυμείτε να σας επισυνάψουν και εσάς στο μέρος που βρίσκεστε, τότε οι 2000, 3000 ή ακόμη και 5000 διαδικτυακοί σας φίλοι θα δουν πού βρίσκεστε. Και θα μου πείτε «πού είναι το κακό»; Αναλόγως ! Αν έχετε πει κάποιο μικρό ψέμα στη δουλειά για να μην πάτε, ή αν θέλετε να αποφύγετε μία υποχρέωση και βρήκατε μία δικαιολογία, του τύπου, είστε άρρωστος, το facebook και το twitter θα σας προδώσο

Keywords
Τυχαία Θέματα