Απειλεί με παραίτηση ο Μπαμπινιώτ​ης – Έξαλλη η Διαμαντοπο​ύλου

14:10 29/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Με παραίτηση απειλεί ανοιχτά ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης αν δεν εγκριθεί η τροπολογία με την οποία, ουσιαστικά, επιχειρεί να αποδομήσει το νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης.

«Τις επόμενες μέρες θα κρίνω αν αξίζει να είμαι στη θέση αυτή», είπε σχολιάζοντας της σφοδρότατη αντίδραση της προκατόχου του.

Ως πανεπιστημιακός ο ίδιος, κλείνει το μάτι στους πρυτάνεις, οι οποίοι αρνούνται να εφαρμόσουν τη διάταξη του νόμου που, στην πραγματικότητα, τους καταργεί.

Η

χρηματοδότηση ήταν το μόνο μέσο πίεσης της Πολιτείας, γι αυτό και η Διαμαντοπούλου έλεγε «δεν εκλέγετε Συμβούλια Διοίκησης, δεν παίρνετε δεκάρα»!

Η απόφαση Μπαμπινιώτη να σποσυνδεθούν τα δυο θέματα απελευθερώνει τους πρυτάνεις και τους δίνει όλα τα όπλα για να μην εφαρμόσουν την επίμαχη διάταξη. Άλλωστε, μέχρι τώρα σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν έχει εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε ΤΕΙ έχουν γίνει εκλογές.

Ο Μπαμπινιώτης υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του πρωθυπουργού, της ΝΔ, αλλά και της υφυπουργού (εκ του ΠΑΣΟΚ) Εύης Χριστοφιλοπούλου, ώστε να μετατεθεί η έναρξη ισχύος της διάταξης κατά ένα χρόνο.

Και έτσι αν είναι, συμφωνεί ο Βενιζέλος;

«Όχι», λένε άνθρωποι που ξέρουν.

Άρα πώς θα περάσει η τροπολογία του υπουργού Παιδείας;

Δύσκολη η απάντηση. Δεν αποκλείεται παραμονές εκλογών ο Παπαδήμος να ψάχνει για νέο υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα