Πού θα γίνουν στρατόπεδα για τους λαθρομετανάστες στην Αττική;

12:25 28/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Ακούσατε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, στο δελτίο του Μega να διεκτραγωδεί τις προσπάθειες για λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών;

«Οι δήμαρχοι των δυτικών συνοικιών», είπε, «δε θεωρούν ότι τους αφορά το ζήτημα και, συνεπώς, δε συμφωνούν να δημιουργούν χώροι φύλαξης στις περιοχές τους»! Ό,τι είπε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Αγοραστός, δηλαδή.

Μιλάμε για την αποθέωση του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού, την επιβεβαίωση ενός μικρονοϊκού τοπικισμού και, βεβαίως, για την κατάργηση κάθε έννοιας αλληλεγγύης

σε μια Ελλάδα που δεν θα έχει αύριο χωρίς αλληλεγγύη.

Ο Σγουρός, όμως, επιμένει και παραμένει αισιόδοξος. «Θα δημιουργηθούν στην Αττική τρεις χώροι φύλαξης». Πού; Σε ποιες περιοχές; Θα το δεχθούν οι δήμαρχοι ή θα συνεχίσουν να κινούνται στη λογική «μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας γίνει»; Ο ίδιος λέει κατ’ ιδίαν ότι δεν ανακοινώνει τις περιοχές για να μην προκληθούν τοπικές αντιδράσεις πριν υπάρξει στοιχειώδης οργάνωση. «Μόλις μας δώσουν τα χρήματα θα ξεκινήσουμε», σημειώνει.

Τα χρήματα θα είναι πολλά, αλλά ο Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι υπάρχουν έτοιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Για να δούμε. Θα προχωρήσει τίποτα ή θα αποδειχθεί ότι όλα γίνονται για
λόγους προεκλογικούς;

Keywords
Τυχαία Θέματα