«Διακυβεύεται η Δημοκρατία στην Ελλάδα», προειδοποιεί ο Ολάντ

18:30 14/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Τα ρεπορτάζ της οργής, και της απόγνωσης των Ελλήνων σε συνδυασμό με τις  εικόνες καταστροφής του ιστορικού κέντρου  της Αθήνας, ίσως βοήθησαν τους Γάλλους πολιτικούς να συνειδητοποιήσουν  σιγά σιγά  πως  η κρίση βρίσκεται δύο βήματα από την πόρτα τους …

Οι δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση είναι αυτές του προεδρικού υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ. Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «εξαιρετικά σοβαρή έως τραγική»,

κατήγγειλε τους Ευρωπαίους ιθύνοντες  που «προφασίζονται»  – όπως είπε-  ότι θα σώσουν τη χώρα, «επιβάλλοντάς της σχέδια λιτότητας όλο και πιο σκληρά», αλλά το πιο σημαντικό  είναι ότι για πρώτη φορά  ύψωσε  φωνή κατά της Γερμανίας. «Με αυτά που προσπαθεί να επιβάλλει  η Μέρκελ στην ελληνική κοινωνία, που υποφέρει, διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα», είπε. «Τα δύο βασικά κόμματα στην Ελλάδα συμφώνησαν στο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε. Ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών για τον ελληνικό λαό…;  Το μόνο κόμμα που βγήκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι το ακροδεξιό… Συνεπώς, βλέπετε τον κίνδυνο. Για τους Ευρωπαίους υπάρχει θέμα που αφορά τη Δημοκρατία». Ο Ολάντ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα αγωνισθεί ώστε η ανάπτυξη να είναι μια διάσταση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας.

Τώρα, αν τα λέει όλα αυτά για να κερδίσει εντυπώσεις και ψηφοφόρους έναντι του Σαρκοζί,  αυτό θα το διαπιστώσουμε μετά τις προεδρικές εκλογές (σε δύο περίπου μήνες).
Την ίδια ώρα η  Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατηγορεί για ανανδρία τους Ευρωπαίους . Ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Βανσάν Πεγιών  ζήτησε την άμεση  διαγραφή του ελληνικού χρέους, διαφορετικά -όπως είπε- η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβά το τίμημα. Ο κεντρώος Φρανσουά  Μπαϊρού δήλωσε ότι η μέθοδος που ακολουθείται στην Ελλάδα είναι λάθος… και ο  πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν βρήκε την ισορροπία της με τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα