Διμέτωπος Βενιζέλου κατά Σαμαρά και Αριστεράς

18:35 20/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Με μιά καθαρά προεκλογική ομιλία συνόδευσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος την παρθενική του εμφάνιση ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την ιδιότητα του προέδρου του.

Στα «ορεινά» των βουλευτικών εδράνων καθόταν και ο Γιώργος Παπανδρέου, για πρώτη

φορά μετά από οκτώ χρόνια, ενώ τα πίσω καθίσματα είχε διαλέξει και ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Βενιζέλος είχε ξανά διμέτωπο στόχο: στράφηκε και εναντίον της ΝΔ -τη χαρακτήρισε δέσμια του πολιτικού κόστους και της προσήψε ότι επί μήνες δεν έβαζε «πλάτη» για τη διάσωση της χώρας- και της Αριστεράς, την πρόταση της οποίας χαρακτήρισε μη ρεαλιστική και επικίνδυνη.  

«Την ώρα που ο κ. Σαμαράς μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση (την οποία στη συνέχεια πήρε πίσω) κάποιος διαπραγματευόταν με τους ομοϊδεάτες του στην Ευρώπη και κάποιος πετύχαινε να ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, έθεσε ξανά ως στόχο την πρώτη θέση στις εκλογές.

Στην ομιλία του, που διήρκεσε μόλις 18 λεπτά, έπλεξε το εγκώμιο της κοινοβουλευτικής ομάδας, που σε λίγες εβδομάδες θα κληθεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος στον εκλογικό αγώνα. Τη χαρακτήρισε «ηρωική» γιατί ανέλαβε το κόστος των πιό δύσκολων αποφάσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Το σημείο της ομιλίας του που χειροκροτήθηκε περισσότερο; Όταν είπε ότι «κάποιοι ζητούν μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς ζητάμε μιά αυτοδύναμη Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα