Έχω και νεκροφόρα, πάμε μια βόλτα;

02:30 7/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί κανείς να φανταστεί έναν άνδρα να βγάζει βόλτα τη σύντροφό του με νεκροφόρα; Μπορεί, επίσης, να διανοηθεί έναν πατέρα να πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο με ασθενοφόρο;

Στην Ελλάδα, που όλα μπορούν να συμβούν, αυτό ακόμη δεν το έχουμε δει. Πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο, έκπληκτοι αλλά και… έντρομοι οι πολίτες αυτής της χώρας είδαν χιλιάδες νεκροφόρες να κατακλύζουν ξαφνικά το κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Αιτία;

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία οι νεκροφόρες και τα ασθενοφόρα χαρακτηρίζονται,  πλέον, επιβατικά αυτοκίνητα και πληρώνουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας!

Μέχρι το 2011, οι νεκροφόρες υπάγονταν στην κατηγορία των επαγγελματικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων ειδικής κατηγορίας.
Από φέτος όμως, τα τέλη κυκλοφορίας τους υπολογίζονται σύμφωνα με τον κυβισμό τους και την παλαιότητα του οχήματος – όπως συμβαίνει και για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Η διαφορά; Όταν ένας ιδιοκτήτης νεκροφόρας το 2011 κατέβαλε 22 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, φέτος κλήθηκε να πληρώσει 1.320 ευρώ. Ή αν πέρυσι πλήρωνε 95 ευρώ, το 2012 πλήρωσε 1.100 ευρώ.

Τώρα, πέντε σωματεία ιδιοκτητών γραφείων τελετών και επτά κάτοχοι νεκροφόρων, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Δεν είναι η μόνη παράλογη απόφαση που έχει ληφθεί αυτά τα δύο χρόνια μπροστά στο επείγον της ενίσχυσης των κρατικών ταμείων. Είναι, ωστόσο, ακόμη μία ένδειξη του μεγαλείου του ελληνικού παραλογισμού, που σε συνδυασμό με την ανάγκη, μπορείνα… σε στείλει αδιάβαστο!

Keywords
Τυχαία Θέματα