Είμαι αισιόδοξος! Είμαι καλά γιατρέ μου;

17:54 15/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Η πρώτη είδηση που διάβασα το πρωί της Κυριακής, είναι ότι στην ηγεσία του ΚΚΕ ανέβηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Η δεύτερη ήταν η κατάθεση τροπολογιών στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με κατεύθυνση τη συνεργασία της Κουμουνδούρου με τον Περισσό. Από το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμένο η προοπτική

οικοδόμησης μιας ενιαίας Αριστεράς δε μπορεί παρά να συγκινεί κάθε προοδευτικό πολίτη αυτής της χώρας. Έστω κι αν δεν είναι ούτε κομμουνιστής, ούτε αριστερός. Ως προοδευτικός άνθρωπος, όμως, θέλω πραγματικά να δω την Αριστερά ενωμένη να επιχειρεί να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της.

Το περιβάλλον είναι ευνοϊκό. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συντριβεί στη διαχείριση των Μνημονίων. Ο κανόνας «όλα εδώ πληρώνονται» έτυχε απόλυτης εφαρμογής στην περίπτωση των δύο πάλαι ποτέ πανίσχυρων κομμάτων εξουσίας. Διαχειρίστηκαν την ευδαιμονία της Μεταπολίτευσης, κράτησαν στα χέρια και την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας. Οπότε είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν περίοδο ανάρρωσης. Μέχρι τότε, όμως, η χώρα απειλείται από την ακραία «λογική» της Χρυσής Αυγής και από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα (παράνομη μετανάστευση, ανεργία κοκ) που αφήνει πίσω του το πολιτικό σύστημα που δύει.

Οπότε, η Αριστερά έχει και αντίπαλο δέος και τη σκηνή «καθαρή» από άλλους πρωταγωνιστές. Είναι, λοιπόν, στα χέρια της, στα χέρια των στελεχών της το αν και πώς θα αξιοποιήσουν την «ευκαιρία». Αν αναλωθούν στο κυνήγι των πρώην στους οποίους θα αναζητήσουν και άλλοθι για τη συστημική τους διαχείριση η ευκαιρία θα χαθεί και η χώρα, το πιθανότερο, θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα πως η χώρα δε θέλει γενικό εισαγγελέα, πρωθυπουργό θέλει. Ας βρουν, λοιπόν, τον κατάλληλο.

Αντί να λέει ο Αλέξης πως θα συμμαχήσει και με τον διάβολο, καλό θα ήταν όλοι όσοι αποτελούν την Αριστερά σε αυτή τη χώρα, που φαντάζομαι δε θεωρούν ο ένας τον άλλο διάβολο, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Για να εκπληρώσουν καθαρά τον ρόλο τους ως πολιτικοί. Η ζωή δε θα τους περιμένει. Ούτε θα τους συγχωρήσει προσωπικούς και κομματικούς ανταγωνισμούς. Η ζωή τραβά μπροστά. Φτωχικά ή πλούσια.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ήδη γραμματέας ένας τριαντάρης, ενώ ένας άλλος θα αναλάβει σύντομα την ευθύνη της ΝΔ. Για αυτό είμαι αισιόδοξος γιατρέ μου. Γιατί πιστεύω στη δυνατότητα του λαού να δώσει λύσεις ο ίδιος στα προβλήματά του. Να σπάσει τα αδιέξοδα και να απαντήσει στα διλήμματα με τη δύναμη της ανανέωσης. Με τη δύναμη των νέων ανθρώπων. Οι πολιτικοί, βέβαια, έχουν τον πρώτο λόγο. Γιατί αυτοί είναι που καταθέτουν τις προτάσεις με βάση τις οποίες κρίνει ο λαός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ανοίξει το δρόμο. Ζήτησε διάλογο από τη ΔΗΜΑΡ προκειμένου τα δύο κόμματα να σχηματίσουν την ελληνική «Ελιά». Διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για θέσεις και ηγεσία. Ο σπόρος της αλλαγής βρίσκεται ήδη στο γόνιμο χώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα