Η Παπαρήγα έφυγε – Ο Κουτσούμπας έρχεται

18:15 14/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Η Αλέκα Παπαρήγα παραιτήθηκε από Γραμματέας ΚΚΕ και η νέα κεντρική επιτροπή εξέλεξε τον ως διάδοχό της τον Δημήτρη Κουτσούμπα, που υπέδειξε εκείνη.

Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι του Κομμουνιστικού κόμματος, η Αλέκα Παπαρήγα αποφάσισε να αποχωρήσει, σε μια στιγμή κορύφωσης της εσωκομματικής κριτικής για την εκλογική καταβύθιση. Από το 7,5% των εκλογών του 2009, στο 8,5% τον Μάιο του 2012 και μόλις 4,5% τον Ιούνιο.

O οικονομολόγος

Δημήτρης Κουτσούμπας είναι 52 ετών και είχε αναδειχτεί την περίοδο 1989-1991, κατά τη σύγκρουση με τους «ανανεωτικούς». Από τα αγαπημένα παιδιά της Αλέκας Παπαρήγα, είχε τοποθετηθεί από την ίδια στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος στο 14ο Συνέδριο και αργότερα ανέλαβε διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

Τώρα, παίρνει τα ηνία του κόμματος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Η κοινωνική του βάση λεηλατείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η εσωτερική κριτική για την απουσία συμμαχιών κορυφώνεται και τα οικονομικά προβλήματα απειλούν να το πνίξουν.

Η Αλέκα Παπαρήγα, ως αρχηγός του ΚΚΕ, ξεπέρασε σε μακροβιότητα τον Χαρίλαο Φλωράκη (ήταν γραμματέας επί 17 χρόνια) και πλησίασε τον χρόνο -ρεκόρ του Νίκου Ζαχαριάδη (25 χρόνια).

Keywords
Τυχαία Θέματα