Φωτογραφίε​ς – σοκ του νεκρού Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη

16:01 13/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Εικόνες φρίκης από το άψυχο σώμα του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου, μέσα από αραβικές ιστοσελίδες.

 
Ο Στίβενς, και ακόμη τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι, βρήκαν χθες τραγικό θάνατο μετά από επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.
 
Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο

κτίριο πάνοπλοι και το πυρπόλησαν, διαμαρτυρόμενοι για αντι-ισλαμική ταινία που έχει γυριστεί στις ΗΠΑ και προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.
Η ταινία, όμως, πυροδοτεί αντιδράσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο.
 
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το πρωί την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά της Υεμένη και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Συγκρούσεις με δεκάδες τραυματίες ξέσπασαν μπροστά και από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κάιρο, ενώ εκατοντάδες οπαδοί του Σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ διαδηλώνουν στην ιρακινή πόλη Νατζάφ.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε, ο Μοκτάντα Σαντρ, ζήτησε από την κυβέρνηση να καλέσει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ να δώσει εξηγήσεις για την ταινία «Innocence of Muslims» η οποία πυροδότησε τις αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα