Φρίκη στη Βοστώνη – Ο τρόμος επιστρέφει στις ΗΠΑ

11:17 16/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Αν και είναι ακόμη νωρίς για αποτιμήσεις και υπερβολικό να κάνει κάποιος συγκρίσεις με την 11η Σεπτεμβρίου 2011, το βέβαιο είναι ότι η μαζική βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη βουλιάζει στο φόβο τους αμερικάνους.

Δώδεκα χρόνια μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, η απειλή επιστρέφει και επαναφέρει στο νου τη φράση του (νεκρού πλέον) Μπιλ Λάντεν «πουθενά δεν θα είστε ασφαλείς».

Συσχετίζεται, άραγε, το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα;
Είναι εξαιρετικά νωρίς να μιλήσει κανείς για κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, τόσο η επιλογή του στόχου -ο

περίφημος μαραθώνιος της Βοστώνης- με τον τεράστιο συμβολισμό για την Αμερική, όσο και ο απολύτως επαγγελματικός σχεδιασμός και η εκτέλεση, δείχνει να κρύβει ένα μεγάλο τρομοκρατικό δίκτυο. Αν και ο πρόεδρος Ομπάμα, στο διάγγελμά του, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη ‘τρομοκρατία’.

Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί είναι τουλάχιστον 2 -η εφημερίδα Νew York Post τους ανεβάζει σε 12- και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Εξ αυτών, 6 χαροπαλεύουν.

Μόνο αν δει κανείς που είχαν τοποθετηθεί οι βόμβες θα καταλάβει το στόχο των τρομοκρατών. Ήθελαν νεκρούς, πολλούς νεκρούς. Θεατές και αθλητές.

Ας σκεφτούμε πως έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο περίπου 50.000 απ’ όλο τον κόσμο – 12 ήταν απ’ την Ελλάδα. Έτρεχαν όχι μόνο κανονικοί μαραθωνοδρόμοι, αλλά και ολόκληρες οικογένειες.

Τραγική ειρωνία: στις κερκίδες βρίσκονταν και οι γονείς των θυμάτων του μακελειού του Κονέτικατ, στους οποίους ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση του μαραθωνίου.

*Follow on Twitter: @VagLiak

Keywords
Τυχαία Θέματα