Για τον Γιώργο εκλέγεται «νέα ηγεσία» όχι ο Βενιζέλος!

14:40 18/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Ούτε μιά φοοά δεν ανέφερε το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει!
Μίλησε αορίστως για «νέα ηγεσία», στην οποία ευχήθηκε «πολλές ηλιόλουστες μέρες»!
Αντίθετα, άδραξε την ευκαιρία να καυτηριάσει το «πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο», το οποίο -όπως είπε- «λεηλάτησε τη χώρα».

Προφανώς,

ο ίδιος δεν νοιώθει μέρος του συστήματος που καταγγέλλει. Και ας ήταν πρωθυπουργός επί δυο χρόνια, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί οκτώ και βουλευτής επί 31 συναπτά έτη -από το 1981!

Η στάση του -όχι μόνο η σημερινή- αποδεικνύει ότι για εκείνον ο δείκτης του χρόνου παραμένει κολλημένος στο 2007, όταν αναμετρήθηκε με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Και ας γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι θα είχε καταρρεύσει πολιτικά όχι τον Νοέμβριο (όταν έκανε το σάλτο μορτάλε με το ανεκδιήγητο Δημοψήφισμα) αλλά πέντε μήνες νωρίτερα, αν ο Βενιζέλος δε δεχόταν να υποθηκεύσει το πολιτικό του μέλλον αποδεχόμενος τη θέση -καρμανιόλα του υπουργού Οικονομικών!

Διαβάστε τη δήλωσή του:

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Εγώ πάντα το πίστευα και το πιστεύω, έχει πόρους, έχει πλούτο, έχει δυνατότητες ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία και όχι μια κοινωνία με τα προβλήματα και την κατάθλιψη που ζήσαμε και ζούμε αυτη την εποχή.

Αλλά υπήρξε ένα πολιτικό σύστημα, μιντιακό, οικονομικό, έλλειψη δικαιοσύνης που πολλά χρόνια σπατάλησε αυτό τον πλούτο του ελληνικού λαού, αυτές τις δυνατότητες με αδιαφάνεια, με λεηλασία πολλές φορές και για αυτό το ΠΑΣΟΚ που ήρθε στην εξουσία πριν από δύο χρόνια είχε ένα τιτάνιο έργο.

Αναλάβαμε όλοι μαζί, από τα στελέχη μέχρι και οι φίλοι, οι ψηφοφόροι ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά αλλά το αναλάβαμε. Ευθύνες μεγάλες. Πρώτα να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερον να αλλάξει η χώρα, αυτό κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Δεν βούλιαξε και αλλάζει η Ελλάδα.

Αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια αλλά και ως φορέας αλλαγών από την άλλη. Πιστεύω ακριβώς ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή την πορεία έχει πάρει και θα συνεχίσει και ελπίζω ότι η επόμενη ηγεσία που σήμερα εκλέγεται θα έχει μπροστά περισσότερη ξαστεριά, πιο ηλιόλουστες μέρες παρά τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Προσωπικά πάλεψε σε θέσεις εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια είτε κομματικές είτε κυβερνητικές.

Τώρα είναι η ώρα του πολίτη για όλους μας. Η ώρα του πολίτη να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές μας δυνάμεις να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να τις δώσουμε προοπτική, που έχει, να φύγουμε από το συλλογικό κυνισμό και να πάμε σε συλλογική δύναμη που έχει ο ελληνικός λαός. Κι εγώ πια ως απλός πολίτης θα είμαι κοντά σε αυτόν τον αγώνα σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα