Γιαννίτσης: «Ο Στουρνάρας; Εξαιρετικός, αλλά θα του φορτώσουν την ήττα»

13:56 2/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Τάσος Γιαννίτσης δεν ορίστηκε υπουργός παρότι θεωρείτο ισχυρή η πιθανότητα. Γνωρίζει, όμως, πρόσωπα και πράγματα και μιλάει χωρίς δεσμεύσεις. Το πρωί ήταν καλεσμένος του Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη στο Μega και σχολίασε ιδιαίτερα θετικά την επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για το υπουργείο Οικονομικών. Άφησε, όμως, σαφέστατα να διαφανεί η διαφωνία του με τη συγκρότηση συνολικά του οικονομικού επιτελείου. Άποψη την οποία συμμερίζεται απολύτως και ο Βασίλης Ράπανος,

που αρνήθηκε να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών.

«Είναι εξαιρετική επιλογή ο Στουρνάρας», είπε ο κ. Γιαννίτσης, «αλλά έχει να δώσει μάχη μόνος του, νομίζω. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει δουλειά, αλλά το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό θα είναι το βασικό του πρόβλημα. Ο Στουρνάρας δεν είναι μέλος του πυρήνα κανενός κόμματος. Στην οποιαδήποτε στιγμή μπορούν στην ψύχρα να του φορτώνουν τις αστοχίες, την ήττα -αν υπάρχει ήττα»!

Ο κ. Γιαννίτσης ήταν δηκτικός για όσους επικρίνουν την προσφυγή στον δανεισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είχαμε λεφτά ούτε για σπίρτα!

«Αν δεν είχαμε τη ρευστότητα στις τράπεζες, αν δεν είχαμε στηριχτεί τραπεζικά από την ΕΚΤ δεν θα είχαμε λεφτά ούτε για σπίρτα. Φοβάμαι την επανακρατικοποίηση των τραπεζών. Αφού το δημόσιο δίνει τα λεφτά θα έχει ισχυρή παρέμβαση στα τραπεζικά. Ο κόσμος δυσφορεί για το Δημόσιο, γιατί όποτε μπλέχτηκε το δημόσιο δεν είναι για καλό. Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας των τραπεζών».

Keywords
Τυχαία Θέματα