Γιατί εκπαραθύρωσαν τον Διώτη από τον ΣΔΟΕ

22:15 10/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Με συνοπτικές διαδικασίες ξηλώθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, ο οποίος είχε ακούσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να του λέει «ούτε να το σκέφτεσαι», όταν είχε θέσει στη διάθεσή του την παραίτησή του, πριν από λίγες μέρες! Η έκπληξή του, λοιπόν, ήταν απόλυτη -πολύ περισσότερο που το πρωί είχε συμμετάσχει κανονικά σε σύσκεψη μαζί του.

Τι συνέβη; Όλα κρίθηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών.

Η ΝΔ (δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη) ζήτησε να πάρει την ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ στο μοίρασμα που έγινε (η ΝΔ πήρε 6 γραμματείες, το ΠΑΣΟΚ 4 και η ΔΗΜΑΡ 2).
Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Βενιζέλου (Αγγελούδης) και της ΔΗΜΑΡ (Χατζησωκράτης) πρότειναν την παραμονή του Διώτη, αλλά ο εκπρόσωπος της ΝΔ αρνήθηκε. Ήταν προφανές ότι ο πρωθυπουργός ήθελε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στη θέση αυτή -πράγμα που επιβεβαίωσε πλήρως η επιλογή του Στέλιου Στασινόπουλου.

Η εκπαραθύρωση Διώτη προκάλεσε την εντονότατη δυσφορία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς συνεργάζεται στενά μαζί του από την περίοδο της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη.
Από το περιβάλλον του ακούγεται ότι ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξε σθεναρά την παραμονή Διώτη. Ωστόσο η άποψη αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τον τρίτο της τρόικας των εκπροσώπων (τον Δημήτρη Χατζησωκράτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα