Η Νέα Υόρκη στο έλεος του τυφώνα

12:51 30/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Σκηνές από το ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ, «Μια άβολη αλήθεια» μοιάζουν αυτές που… αποκάλυψε στο πέρασμα του ο τυφώνας Σάντι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί και τεράστιες υλικές ζημιές είναι μέρος του απολογισμού. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, βυθίζοντας στο σκοτάδι ακόμη και το «Μεγάλο Μήλο», την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ…

Θα

χρειαστούν πολλές ημέρες για εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί τις συνέπειες του τυφώνα, να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Προς το παρόν οι τεράστιες ζημιές έχουν ανατρέψει για πολλές μέρες τα δεδομένα στην καθημερινότητά τους.

Η πρόσοψη ενός τετραώροφου κτιρίου κοντά στην 14η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Βορειοανατολικές Πολιτείες. Από τις πλημμύρες ή την πτώση πασάλων και δέντρων πολλοί δρόμοι έχουν μείνει κλειστοί.

Με επίκεντρο την Πολιτεία του Νιου Τζέρσει, ο τυφώνας χτύπησε την ξηρά κατά τις 2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας. Οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν, υπολογίζεται να ξεπεράσουν το ύψος των 50 δισ. δολαρίων.

Η Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, βυθίστηκε στο σκοτάδι… Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 13 Πολιτείες έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δημοσιογράφοι μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων -κάτω από αντίξοες συνθήκες- κάλυπταν λεπτό προς λεπτό το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.

Σε ορισμένες περιοχές, οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, καταστρέφοντας εκατομμύρια δέντρα. Στο νότιο μέρος του Μανχάταν, το ύψος του νερού έφθασε έως και τα 4,15 μέτρα!

Μία καθόλου συνηθισμένη εικόνα που άφησε πίσω του ο τυφώνας Σάντι: Ένα καρουζέλ μοιάζει να επιπλέει πάνω σε θάλασσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα