Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ζητούν προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς

01:55 24/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Κείμενο-παρέμβαση ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από επτά κινήσεις και ομάδες πολιτών οι οποίες προέρχονται από το ευρύτερο φάσμα της Κεντροαριστεράς, μεταξύ των οποίων: “Για την Ελλάδα τώρα” (Νίκος Αλιβιζάτος, Βάσω Κιντή, Αρίστος Δοξιάδης, Λουκάς Τσούκαλης κ.α.), ”Κοινωνικός Σύνδεσμος’’ ( Γιάννης Στουρνάρας, Απόστολος Δοξιάδης, Αντιγόνη Λυμπεράκη κ.α.), ”Μπροστά” (Παναγιώτης

Παπαχατζής, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Καρακλιούμη κ.α.),  ”Νέοι Μεταρρυθμιστές” (Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Δρούζιας, Γιάννης Ράπτης κ.α.),  »Π80″ (Πέτρος Σφικάκης, Δημήτρης Κατσαντώνης, Χαράλαμπος  Συμεωνίδης κ.α.), ”Πολιτεία 2012” (Κώστας Καρτάλης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Γιάννης Τούντας κ.α.)  και “Πρωτοβουλία Β” (Θανάσης Κοντογιώργης κ.α.).

Με την παρέμβασή τους  θα καταδικάζουν τη βία που ασκείται σήμερα στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας από τα δύο (πολιτικά) άκρα και θα καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα και υποψηφίους που επιδιώκουν τη συνεργασία, καθώς  πιστεύουν στην ανάγκη συγκρότησης ισχυρής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

Μια κυβέρνησης που θα στέκεται με αξιοπρέπεια, εντός και εκτός των συνόρων, και θα μπορεί να εξασφαλίσει  τη δημοκρατική νομιμότητα.

Αλλά, παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να υπερβεί την κρίση με πολιτικές και μέτρα βελτίωσης στόχων και πολιτικών του Μημονίου, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Θα επισημαίνουν ότι απαιτείται καταπολέμηση του λαϊκισμού και του κρατισμού, άμεση εφαρμογή αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών και αναμόρφωση του πολιτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα