Μανιαδάκης: Υπήρχε σκηνοθέτης πίσω από την εισαγγελέα Τουλουπάκη

14:56 5/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Για πρόσωπο που έπαιζε τον ρόλο σκηνοθέτη πίσω από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, έκανε λόγο ο Νίκος Μανιαδάκης, καταθέτοντας για τρίτη μέρα στην Προανακριτική της Βουλής για τη Novartis. Με αυτό τον τρόπο «έδειξε» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, που σήμερα είναι κατηγορούμενος, είπε στους βουλευτές ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τού ασκούσε ασφυκτικές

πιέσεις να μιλήσει για χρηματισμό πολιτικών -και ειδικότερα των Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο. Σε αντίθετη περίπτωση θα τον μετέτρεπε σε κατηγορούμενο, πρόσθεσε.

«Με πίεζε να δώσω στοιχεία. Με ρωτούσς αν ευσταθούν αυτά που έγραφαν οι εφημερίδες για τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σαμαρά. Εγώ τους έλεγα ότι δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι ήταν παράνομες πράξεις γιατί δεν ήταν.

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, και το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τους προστατευόμενους μάρτυρες κι αυτό γιατί τους έχω δει. Είναι η Μαραγγέλη και ο Δεστεμπασίδης. Η κ. Μαραγγελη δεν πληροί τις προϋποθέσεις να είναι προστατευόμενη μάρτυρας. Τον κ.Δεστεμπασίδη η NOVARTIS τον απέλυσε λίγο πριν ξεκινήσει η έρευνα. Δεν κατατάσσω τον Δεστεμπασιδη στους αξιόπιστους μάρτυρες καθώς έχει υπάρξει δική του υπόθεση εντός της εταιρείας. Πριν ενταχθώ στο πρόγραμμα προστασίας έψαξαν αν έχω τις προϋποθέσεις. Αν μπορώ να ενταχθώ ή όχι. Όφειλε η κ.Τουλουπάκη να πράξει το ίδιο και για τους άλλους μάρτυρες».

Και οι δυο, πάντως, καταθέτοντας στην Προανακριτική, είπαν κατηγορηματικά ότι δεν είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ότι δεν κατέθετε μόνο στην εισαγγελία, αλλά και σε διαμέρισμα της οδού Μιχαλακοπούλου. Συναντήσεις γίνονταν ακόμη και μέσα σε αυτοκίνητο. 

Η στιχομυθία του με βουλευτές της Προανακριτικής:

Κώτσηρας: Ποιος σας καλούσε να καταθέσετε στο διαμέρισμα της Μιχαλακοπούλου;
Μανιαδάκης: Οι εισαγγελείς ειδοποιούσαν την αστυνομία και οι αστυνομικοί μας ειδοποιούσαν από το τηλέφωνο που μας έδωσαν.
Κώτσηρας: Εκτός από το διαμέρισμα τη ΓΑΔΑ και την εισαγγελία βρισκόσασταν και αλλού;
Μανιαδακης: Κάποιες φορές συναντηθήκαμε και σε αυτοκίνητο με αστυνομικούς μόνο. Μας ειδοποιούσαν, βρισκόμασταν, μάς έλεγαν κάτι και τέλος.
Κώτσηρας: Στις συναντήσεις με εισαγγελείς στη Μιχαλακοπούλου υπήρχαν γραμματείς;
Μανιαδακης: Οχι ποτέ. Ούτε αστυνομικοί».
Ο κ.Μανιαδάκης και σήμερα επέμεινε ότι οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η κ.Μαραγγέλη και ο κ.Δεστεμπασίδης.

The post Μανιαδάκης: Υπήρχε σκηνοθέτης πίσω από την εισαγγελέα Τουλουπάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα