Μητσοτάκης: Εγώ θα είμαι υπόλογος για την επιτυχία ή την αποτυχία

15:11 15/10/2019 - Πηγή: Aixmi

«Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις».

Mε τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της πρωθυπουργικής του θητείας, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον Αντέννα.

«Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει

γρήγορα», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα χαμηλώσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ελπίζω η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει με δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσής. Εύχομαι να μπορούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης», τόνισε.

Μιλώντας για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και τις επαφές που είχε με τους  πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση, η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, είπε ότι με βάση τα στοιχεία της Δικαιοσύνης που έφτασαν στη Βουλή «μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια».

The post Μητσοτάκης: Εγώ θα είμαι υπόλογος για την επιτυχία ή την αποτυχία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα