Τι να κάνεις τις πατάτες που περίσσεψαν απ’ το χθεσινοβραδινό delivery

13:53 15/10/2019 - Πηγή: iPop

Η εικόνα πρέπει να σου είναι αρκετά γνώριμη: Μαζευτήκατε παρέα χθες το βράδυ να δείτε ταινία ή GNTM, παραγγείλατε σουβλάκια, αλλά όπως πάντα, οι πατάτες που παραγγείλατε για τη μέση έμειναν και την επόμενη μέρα δεν τρώγονται. Εδώ κάνεις ένα λάθος, τρώγονται αρκεί να τις πειράξεις λίγο, να τις ανανεώσεις και να δημιουργήσεις ένα ολοκαίνουριο πιάτο! Συνταγές με πατάτες που έμειναν απ’ το χθεσινοβραδινό delivery που θα σε κάνουν να τις δεις με άλλο μάτι!

Οι συνταγές με πατάτες που σου προτείνουμε παρακάτω φυσικά μπορούν να γίνουν

και με τις φρέσκες πατάτες σου κι όχι απαραίτητα μ’ εκείνες που περίσσεψαν. Είναι όλες πανεύκολες και θα σε κάνουν να δεις τις χθεσινές ή τις σημερινές πατάτες με άλλο μάτι!

Οι συνταγές με πατάτεςΠατάτες με λουκάνικο, λαχανικά και αυγάΤι θα χρειαστείς;ΠατάτεςΛουκάνικαΛαχανικά της επιλογής σου2 αυγάΑλατοπίπεροΠώς θα το φτιάξεις;Βάζεις στο τηγάνι αρχικά τα λαχανικά να σοταριστούν, στη συνέχεια προσθέτεις το λουκάνικο σε μπουκίτσες και, τέλος, βάζεις τις πατάτες που έχουν μείνει.Αλατοπιπερώνεις και λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτεις δύο αυγά.Υπάρχουν τρεις επιλογές: Είτε να κάνεις τα αυγά μάτια είτε να τα ανακατέψεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά είτε να φτιάξεις μια υπέροχη ομελέτα!Πατάτες στον φούρνο με κρέμα γάλακτοςΤι θα χρειαστείς;ΠατάτεςΜανιτάρια200 γρ. κρέμα γάλακτοςΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΤυρίΠώς θα το φτιάξεις;Σ’ ένα ταψί που έχουμε λαδώσει βάζουμε κάτω κάτω τις πατάτες.Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα προσθέτουμε από πάνω απ’ τις πατάτες.Ρίχνουμε το τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις την καλύτερη σως για τις τηγανητές πατάτες!

Πατάτες με το κρέας της επιλογής σουΤι θα χρειαστείς;ΠατάτεςΚοτόπουλο, μπιφτέκι, μοσχάρι, λουκάνικο ή χοιρινόΕλαιόλαδοΣκόρδοΚρεμμύδιΑλατοπίπεροΠώς θα το φτιάξεις;Μπορείς απλά να κρατήσεις τις πατάτες που έμειναν για να συνοδεύσεις το κρέας που θα μαγείρευες κι απλά να τις ανανέωσεις.Σόταρε στο τηγάνι λίγο κρεμμυδάκι και σκόρδο και στη συνέχεια πρόσθεσε το κρέας της επιλογής σου σε μπουκίτσες ή κάποιο φιλέτο.Λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό σου, βάλε στο τηγάνι και τις πατάτες, οι οποίες θα ζωντανέψουν ξανά και δεν θα είναι πια πανιασμένες, ενώ θα πάρουν έξτρα γεύση απ’ τα υγρά του φαγητού.Μπορείς να κάνεις το ίδιο και βάζοντάς τες στον φούρνο.Δες και αυτή τη συνταγή:

Μια διαφορετική αλλά νόστιμη συνταγή για τις τηγανητές πατάτες!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τι να κάνεις τις πατάτες που περίσσεψαν απ’ το χθεσινοβραδινό delivery εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πατάτεσ φούρνου που περίσσεψαν,
Τυχαία Θέματα