Ο Γιώργος λέει ότι είχε ενημερώσει Μέρκελ-Γιούνκερ-Μπαρόζο για το Δημοψήφισμα

12:25 21/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Απελευθερωμένος από τις δεσμεύσεις που είχε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε ευκαιρία να περάσει στην «αντεπίθεση» μέσα από τη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

«Αντεπιθεση»; Δηλαδή;

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί ότι έπαιξαν θέατρο στην περίφημη συνάντηση των Καννών, υποδυόμενοι ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτα για το Δημοψήφισμα!
Όπως το ακούτε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει για την απόφασή του τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς επίσης την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήδη από τον Ιούνιο του 2011.

«Γνώριζαν, αλλά έκαναν πως εξεπλάγησαν, πριν από το καθοριστικό G20», αναφέρει στην εφημερίδα.

Παρά τις καταστροφικές συνέπειες της ιδέας του Δημοψηφίσματος, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη χώρα, αλλά σήμανε και την αρχή του τέλους για την κυβέρνησή του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει ότι ήταν μία σωστή απόφαση.

«Το πολιτικό βάρος της κρίσης έπρεπε να κατανεμηθεί σε έναν ευρύτερο συνασπισμό. Μια εκ των λύσεων ήταν το Δημοψήφισμα. H άλλη ήταν ένας διευρυμένος συνασπισμός -σενάριο το οποίο επελέγη, τελικά, από την ελληνική πολιτική τάξη».

Απίθανα πράγματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi