Ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε με βολές για τη μη επαναδιαπραγμάτευση…

15:21 9/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο δεύτερος υφυπουργός που παραιτείται πριν ξεκινήσει καλά καλά να δουλεύει η κυβέρνηση. Προηγήθηκε ο Γιώργος Βερνίκος από της θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας (λόγω της οφ σορ εταιρείας)!

Ο υφυπουργός Εργασίας

Νίκος Νικολόπουλος, στην επιστολή του, επικαλείται ως λόγο της παραίτησης του τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να μην θέσει εξ αρχής στη διαπραγματευση με την τρόικα το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των εργασιακών σχέσεων.

Ωστόσο, συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι το πρωί είχε στείλει μια άλλη επιστολή με την οποία διαμαρτυρόταν γιατί δεν είχε τις αρμοδιότητες που ήθελε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Σαμαράς του τηλεφώνησε και τον επέπληξε σε έντονο ύφος, καλώντας τον στο Μαξίμου να συζητήσουν.

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και ο κ.Νικολόπουλος διέρρευσε την επιστολή παραίτησής του.

Οι φήμες επιμένουν  οτι στο υπουργείο Εργασίας η σύγκρουση ανάμεσα στον Νίκο Νικολόπουλο και τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Βρούτση ήταν έντονη. Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργου θυμίζουν οτι μετά τη συνάντηση με την τρόικα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, κατά την οποία δεν τέθηκε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Νικολόπουλος εμφανίστηκε να μην έχει αντίρρηση με τη δήλωση του κ. Βρούτση ότι «η συνάντηση ήταν διερευνητική»…

Στη θέση του τοποθετήθηκε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Keywords
Τυχαία Θέματα