Ο Σαμαράς επέβαλε τη λήψη μέτρων – Οξύτατη αντίδραση Βενιζέλου

22:10 1/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών επέβαλαν στους δυο μικρότερους κυβερνητικούς εταίρους την άμεση λήψη μέτρων ύψους 11,5 δισ ευρώ, επισείοντας τον κίνδυνο αποβολής της χώρας από το ευρώ, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε τη διαφωνία του, σημειώνοντας ότι είπε το «ναι» μόνο επειδή ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, είναι προφανές ότι -έστω και δύσκολα- αποσοβήθηκε η κρίση, που πιθανότατα θα προκαλούσε

πτώση της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε τους όρους του, αλλά ο Βαγγέλης Βενιζέλος φρόντισε να του επιρρίψει προκαταβολικά την ευθύνη για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο.
Τι σημαίνει αυτό;
Είναι κοινό μυστικό ότι θα έρθουν πολύ σκληρά μέτρα (περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ), τα οποία θα προκαλέσουν ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπερψηφιστούν από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών (χωρίς να τους κατονομάσει) ουσιαστικά ότι «συνθηκολόγησαν» με την τρόικα, γεγονός που κατέστησε χωρίς νόημα την όποια απόπειρα διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα