«Όχι» Άννας – Ραγκούση σε Λοβέρδο – Γιατί, μήπως τους ήθελε;

10:55 4/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Ανδρέας Λοβέρδος βαδίζει ολοταχώς προς τη συγκρότηση νέου κόμματος και ένα πρώτο ερώτημα είναι αν και ποιοι (εκ των κορυφαίων του Παπανδρεϊσμού) θα τον ακολουθήσουν.

Η προσοχή στρέφεται καταρχήν σε εκείνους που συγκροτούσαν μαζί του το κουαρτέτο, εντός ΠΑΣΟΚ, πέρυσι το Φθινόπωρο.

Έχουμε και λέμε: H Άννα Διαμαντοπούλου δεν το συζητά καν, ενώ και ο Γιάννης Ραγκούσης

μιλά αορίστως για άλλη μια κίνηση στις ζυμώσεις για την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Ηλίας Μόσιαλος παρατηρεί -λέγεται- με σκεπτικισμό το όλο θέμα!

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν τους θέλει ο Λοβέρδος μαζί του. Η απάντηση είναι «όχι», καθώς φαίνεται να τους θεωρεί φθαρμένους και ελλιποβαρείς πολιτικά.

Για τους «ξεχασιάρηδες» να θυμίσουμε ότι η τρόικα, που μετά από πίεση του ίδιου του Λοβέρδου είχε γίνει τετραμελής με την προσθήκη του Μόσιαλου, είχε θεωρηθεί πέρυσι ως το σχήμα που θα ανεδείκνυε τον υποψήφιο αρχηγό του κόμματος κόντρα στην υποψηφιότητα Βενιζέλου. Μετά, μάλιστα, από ένα δείπνο με παϊδάκια σε χασαποταβέρνα της Παιαανίας, στο πλευρό τους είχε συνταχθεί και ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Πολλοί είχαν παραλληλίσει το όλο εγχείρημα με την «πρωτοβουλία των τεσσάρων» το 1995, μόνο που τότε στελέχη του διαμετρήματος Πάγκαλου, Βάσως Παπανδρέου και Αυγερινού είχαν αποδεχθεί την πρωτοκαθεδρία Σημίτη, τον οποίο και επέβαλαν ως διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πέρυσι, η έφοδος προς τα κομματικά ανάκτορα σταμάτησε όταν έγινε αντιληπτό ότι ουδείς είχε τη διάθεση να αναγνωρίσει ουδένα ως αρχηγό… Ούτε καν ο Μόσιαλος!

Μπορεί ο Λοβέρδος να ήταν ο δημοφιλέστερος και να καταγραφόταν στα γκάλοπ ως ο μόνος ικανός να αντιπαρατεθεί στον Βενιζέλο, αλλά αυτό αφορούσε την κοινωνία και όχι τη μικρή κοινότητα των «τεσσάρων».

Το γεγονός ότι ο Πάγκαλος έκλινε σαφώς υπέρ του υπουργού Υγείας, δεν άλλαζε τα πράγματα.

Βλέποντας το αδιέξοδο ο Λοβέρδος άρχισε να αποστασιοποιείται και να συνομιλεί, πλέον, μόνο με βουλευτές της επιρροής του και με ένα κύκλο στελεχών που σταδιακά εξαπλωνόταν σε όλη την Ελλάδα -είναι τα ίδια πρόσωπα που φέρονται έτοιμα να τον ακολουθήσουν και τώρα.

Τελικά, λίγο μετά τις γιορτές, έκανε τη μεγάλη στροφή και στήριξε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αναγνωρίζοντας ότι «προηγείται», στην κομματική επετηρίδα, γεγονός που καθάρισε τη μάχη της διαδοχής και άφησε με την απορία, κυρίως, τον Θόδωρο Πάγκαλο που είχε επενδύσει πολλά στο πρόσωπό του για να αποτραπεί η εκλογή του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και μια τελευταία υπενθύμιση: Την ημέρα που συζητήθηκαν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία Πάγκαλος και Διαμαντοπούλου είχαν κάνει θερμές δηλώσεις στήριξης του Βενιζέλου. Ο Ραγκούσης δεν επέδειξε την ίδια ευελιξία, καθότι δεν μπόρεσε να τιθασσεύει τα προσωπικά του αισθήματα, όπως έκαναν οι άλλοι δυο…

Keywords
Τυχαία Θέματα