«Όχι» της Κοζάνης  στο στρατόπεδο για τους μετανάστες

10:50 22/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Όλοι λέμε πως θέλουμε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, όλοι απαιτούμε να παταχθεί η εγκληματικότητα, κανείς όμως δε φαίνεται διατεθειμένος να παραχωρήσει ούτε εκατοστό από την «επικράτειά του» για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση.

Όλοι ξέρουμε ότι για να σταματήσει η γκετοποίηση  περιοχών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων πόλεων, θα πρέπει να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι φύλαξής τους -οιονεί

στρατόπεδα. Κανείς, όμως, δεν δέχεται να είναι στην περιοχή του το στρατόπεδο!

Δείτε τι έχει γίνει με το που ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης τη μεταφορά λαθρομεταναστών σε χώρο φύλαξης στη Νεάπολη, έξω απ’ την Κοζάνη.
Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτομάστορα τη Δήμαρχό τους. Αντιπροσωπεία τους, μάλιστα, φτάνει στην Αθήνα.
Γιατί αντιδρούν;
Τυπικά γιατί το στρατόπεδο δεν μπορεί να χωρέσει χιλιάδες ανθρώπους, όπως είπε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε διαθέτει υποδομές ικανές να καλύψουν τα στοιχειώδη στάνταρνς υγιεινής.
Πιθανότατα έχουν δίκιο και στα δυο.
Αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις θα ήταν, άραγε, σύμφωνοι;
Πιθανότατα όχι!
Και αυτό διότι ο ουσιαστικός λόγος που αντιδρούν είναι άλλος. Δε θέλουν «αποθήκες ψυχών» στη γειτονιά τους.
Ας τις πάνε αλλού…
Πού αλλού;
Οπουδήποτε, αρκεί να είναι μακριά από δω…

Τι κάνει η κυβέρνηση;
Διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα και καλεί τους κατοίκους να επιδείξουν ψυχραιμία και ευαισθησία.

Ενόψει, πάντως, και των εκλογών, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν οι τοπικοί βουλευτές, εν προκειμένω της Κοζάνης, αλλά και των υπόλοιπων 14 περιοχών όπου δρομολογούνται αντίστοιχοι χώροι. Θα στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης ή θα υποκύψουν στις πιέσεις των ψηφοφόρων τους;
Το ερώτημα είναι περισσότερο ρητορικό. Την απάντηση την ξέρουμε εκ των προτέρων…
 

Keywords
Τυχαία Θέματα