Οι αποφάσεις για το μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

11:25 6/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Η Τρόικα αναχωρεί για διακοπές, περιμένοντας από την κυβέρνηση την
εξειδίκευση των μέτρων που θα εξασφαλίσουν 5 δισ. ευρώ από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, προκειμένου να κλείσει (;) ο λογαριασμός των 11,5 δισ.

Σήμερα και αύριο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, σε συσκέψεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, καλούνται να διαχειριστούν το δύσκολο των τελικών αποφάσεων. Η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης (στα 66 χρόνια),
η μείωση των συντάξεων

του ΟΓΑ (αν και σ’ αυτό αντιδρούν ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ), η κατάργηση του υπολοίπου της 13ης και 14ης σύνταξης, η μείωση των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ, η κατάργηση του υπολοίπου του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και οι μειώσεις (σχεδόν κατά 30% των μισθών στις ΔΕΚΟ) είναι τα υπό συζήτηση θέματα που -όπως όλα δείχνουν- προσεχώς θα περάσουν στη λίστα των μέτρων προς εφαρμογή.

Ωστόσο, τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών δεν θα μονοπωλεί το θέμα των συντάξεων και των επιδομάτων μόνο, αφού ο Πρωθυπουργός πριν από τον δεκαπενταύγουστο επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα μια πρώτη γεύση από τις προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις, με στόχο την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα