Όλα κρίνονται σήμερα – Άκαμπτη η τρόικα – Δηλητηριώδη βέλη Στουρνάρα σε Κουβέλη

09:51 24/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Με την τρόικα να παραμένει αμετακίνητη ως τα χαράματα στη θέση ότι οι ανατροπές στα εργασιακά αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ ευρώ, και το υπουργείο Οικονομικών να στέλνει δηλητηριώδη βέλη προς στην πλευρά του Φώτη Κουβέλη («είναι ανεύθυνη η στάση του»), οι εξελίξεις μοιάζουν εξαιρετικά αβέβαιες.

Ο Τόμσεν και η παρέα του απειλούν ότι στο αυριανό Euroworking group θα δηλώσουν ευθέως ότι δεν υπάρχει συμφωνία στο συνολικό

πακέτο (κι ας έχουν συνομολογηθεί γιγαντιαίες περικοπές 13,5 δισ. για τα ελληνικά νοικοκυριά), πράγμα που θα σημάνει σχεδόν με βεβαιότητα ότι τα χρήματα δεν θα έλθουν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οπότε και τελειώνουν τα διαθέσιμα του κράτους.

Άρα; Το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Τι θα γίνει, λοιπόν;

Όλα θα κριθούν σήμερα. Αν η ΔΗΜΑΡ επιμείνει στο «όχι», ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα (και τα εργασιακά απ’ τη Βουλή) προσδοκώντας τουλάχιστον σε 120 ψήφους. Είναι προφανές, όμως, ότι πολιτικά δεν θα στέκεται η κυβέρνηση αν δε βρεθούν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι.

Η ΝΔ έχει μόνο 127, συνεπώς όλο το βάρος θα πέσει στους 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Θα συμφωνήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος; Και αν πει το «ναι» ο ίδιος θα τον ακολουθήσουν και οι άλλοι 32;

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, με δεδομένο ότι μια ομάδα βουλευτών, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, πιέζει για καταψήφιση των μέτρων και αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση.

Όλα θα εξαρτηθούν απ’ το συνολικό πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα