Παντελής Καψής: Θυμίζει φασιστικά καθεστώτα η «ποινή» ΣΥΡΙΖΑ για Πρετεντέρη

15:35 10/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Σκληρή επίθεση στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απαγορεύσει στα στελέχη του να εμφανίζονται στην εκπομπή «Ανατροπή», επειδή ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε ένα ιδιαίτερα επιθετικό άρθρο κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο «Βήμα», κάνει ο Παντελής Καψής από τη στήλη του στο «Έθνος».

«Η απόφαση αυτή παραπέμπει ευθέως σε φασιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα», γράφει. «Είναι σα να απαγορεύουν σε έναν δημοσιογράφο να δουλεύει. Μιλάμε για επιλογή κοινωνικού εξοστρακισμού δια της επαγγελματικής εξόντωσης».

Ο

Παντελής Καψής, που διετέλεσε επί 10 χρόνια διευθυντής στα «ΝΕΑ» και επί 2 χρόνια διευθυντής στο «ΒΗΜΑ», διαχωρίζει την επιθυμία ενός βουλευτή ή στελέχους να μην εμφανίζεται σε μια εκπομπή (είναι δικαίωμά τους), από τη «διαταγή απαγόρευσης» που εκδίδει ένα κόμμα.

Επισημαίνει δε την επιλεκτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή δεν εκδηλώνεται όταν δικά του στελέχη εκτοξεύουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς από τις στήλες της «Αυγής». Και προσθέτει ότι οι επιθέσεις που γίνονται στους δημοσιογράφους, όταν δεν αρέσουν στο κόμμα οι θέσεις τους, γίνονται επί της προσωπικής τους αξιοπιστίας. «Είναι αυτόματα παπαγαλάκια συμφερόντων κι ας κάθονται σε διπλανά γραφεία με δικά τους στελέχη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Καλεί, τέλος, την Ένωση Συντακτών να πάρει θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα