Παπούλιας: Κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας -Τσίπρας: Οι εκλογές δεν θα φέρουν καταστροφή

11:11 15/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Δραματική εικόνα για τις αντοχές της οικονομίας έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς της ΝΔ, του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη της Κυριακής. Επικαλούμενος ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος χαρακτήρισε τον Ιούνιο «μήνα τραγωδίας για την Ελλάδα» και μίλησε ανοιχτά για απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος αν συνεχιστεί η απόσυρση

των καταθέσεων.

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, σας το λέω μετά λόγου γνώσεως», είπε ο Κάρολος Παπούλιας, και επέμεινε στην αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι οι διαφορές των τριών κομμάτων δεν είναι -κατά τη γνώμη του – αγεφύρωτες.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση ότι ο Σύριζα δε συμμετέχει, δε στηρίζει ούτε δίνει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ. «Αν δεν γίνει κατορθωτό να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε οι εκλογές δεν θα είναι εθνική καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είστε, λοιπόν, υπέρ των εκλογών;», ρώτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να εισπράξει την επιθετική απάντηση του προέδρου του Σύριζα «μη διαστρεβλώνετε αυτά που λέω».

Κατά τα άλλα η συζητηση εξελίχτηκε σε «διάλογο κουφών», καθώς οι Σαμαράς και Βενιζέλος επαναλάμβαναν διαρκώς τη θέση ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση, έστω με την ανοχή του Σύριζα, και ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε στο «όχι σε όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα