Παπουτσής – Ραγκούσης: Η εκκωφαντική σιωπή…

15:37 18/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Χρήστος Παπουτσής και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι οι μόνοι δυο εκ των σημαντικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που, όλες αυτές τις μέρες, δεν έκαναν ούτε μιά δημόσια εμφάνιση για να προσκαλέσουν τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες!

Πήραν θέση στο μείζον εσωκομματικό γεγονός

της εκλογής νέου προέδρου, δια της εκκωφαντικής σιωπής τους.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι εμφανώς χολωμένος διότι ο Βενιζέλος -όπως και όλοι οι άλλοι κορυφαίοι του κόμματος- δεν δέχθηκαν να αγνοηθεί το καταστατικό και να του επιτραπεί ετσιθελικά να διεκδικήσει την ηγεσία. Ως εκ τούτου αποστασιοποιήθηκε -στάση κάθε άλλο παρά πολιτική και, πάντως, όχι προσήκουσα στη δική του διαδρομή.

Είναι, κατ’ αναλογίαν, σαν να απαιτούσε η Λεπέν να είναι οπωσδήποτε υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις 500 υπογραφές που χρειάζονται…

Η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση είναι διαφορετική. Δεν προσπάθησε καν να θέσει υποψηφιότητα και, συνεπώς, δεν έζησε την απογοήτευση της αδυναμίας συλλογής των 94 υπογραφών, όπως ο Παπουτσής.
Αντίθετα, ακριβώς την επομένη της ανάδειξης του Βενιζέλου ως μοναδικού υποψηφίου για την ηγεσία, ανακοίνωσε τη συγκρότησης «ρεύματος προβληματισμού»!

Δεν ήταν η μοναδική -ούτε καν η πρώτη- άκομψη κίνηση που έκανε.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση κειμένου θέσεων, στο οποίο περνούσε γενεές δεκατέσσερις τον Βενιζέλο, ακριβώς την ημέρα που εκείνος -μαζί με τον Παπαδήμο- έδιναν την καθοριστική μάχη στις Βρυξέλλες για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι Παπουτσής και Ραγκούσης δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα. Ο πρώτος θεωρεί τον δεύτερο «αλεξιπτωτιστή» και εκείνος έχει τον πρώτο στο νου ως «επιτομή του παλαιοκομματισμού»!

Τους ενώνει, όμως, η σφοδρή αντιπάθειά τους προς τον Βενιζέλο, όπως τους ένωνε η άδολη αγάπη τους προς τον Παπανδρέου…

Keywords
Τυχαία Θέματα