Μπογιές Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ-Παιδαριώδης βανδαλισμός

11:41 15/5/2019 - Πηγή: Aixmi

«Παρέμβαση» καταδρομικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν τα ξημερώματα μέλη του «Ρουβίκωνα» στην οικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων πλησίασε στην πρεσβευτική κατοικία με πέντε μηχανές και εκτόξευσε μπογιές και ένα καπνογόνο στην περίφραξη.

Η αστυνομία άρχισε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του σε γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική

επίθεση που έγινε τα ξημερώματα. Έδωσε στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με την ανάρτηση της αναρχικής ομάδας η επίθεση έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος «πραγματοποιεί απεργία πείνας, προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο»..



Στο μεταξύ με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ σχολίασε ως «παιδαριώδη βανδαλισμό» την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης:
«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Kalimera, I woke up to more childish vandalism this morning outside the residence and will continue to work with Greek authorities to punish the culprits according to law. Destruction of property is not peaceful protest.

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) May 15, 2019

Στο μεταξύ, για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, στις 8 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουν δράσεις υπέρ του αρχιδολοφόνου της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

The post Μπογιές Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ-Παιδαριώδης βανδαλισμός appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα