Πώς έπιασαν τους «ποντικούς» της Αρχαίας Ολυμπίας

13:31 25/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Ένας 41χρονος μικροπωλητής ήταν, τελικά, ο εγκέφαλος της ληστείας στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που εξέθεσε τη χώρα μας διεθνώς. Προς ικανοποίηση όλων των Ελλήνων, όμως, η αστυνομία του έδωσε την απάντηση που του έπρεπε. Τον συνέλαβε, αυτόν και άλλα δύο μέλη της συμμορίας του, πριν προλάβουν να εκποιήσουν ούτε μισό αντικείμενο από την εθνική μας κληρονομιά που με τόσο θράσος απέσπασαν πέρυσι το Φεβρουάριο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες  για τη σύλληψή τους.

Πριν λίγο καιρό η Ασφάλεια Πατρών πληροφορήθηκε ότι πέντε άτομα αναζητούσαν

αγοραστές για την πώληση των κλοπιμαίων της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ένας αστυνομικός της ασφάλειας κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον 41χρονο εγκέφαλο της σπείρας, του εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε να διαπραγματεύεται μαζί του για το χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα που ήταν και το σπουδαιότερο αντικείμενο από τη λεία της συμμορίας. Οι διαπραγματεύσεις μάλιστα ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ για να καταλήξουν στις 300.000 ευρώ.

Το ραντεβού για την αγοραπωλησία ορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Μετά από αρκετές αναβολές, στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο αστυνομικός πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τον περίμενε και αφού του έδειξε τα χρήματα πήρε το δαχτυλίδι.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι σε διπλανά δωμάτια ξεκινούσαν την επιχείρηση σύλληψής του. Μόλις τους αντίκρυσε ο 41χρονος μάλιστα, δε δίστασε να βγάλει το πιστόλι που είχε πάνω του προσπαθώντας να διαφύγει. Δεν τα κατάφερε όμως, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, ενώ ο 41χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Τα αντικείμενα επέστρεψαν στο σύνολό τους στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των άλλων δύο μελών της συμμορίας που διαφεύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα