Πρόεδρος της ΕΡΤ: Εκτονώστε την ένταση με Αρβανίτη – Κατσίμη

05:20 3/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, αντιλαμβανόμενος τη ζημιά που έχει προκληθεί από το κόψιμο της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, παρενέβη δημόσια και ζήτησε να υπάρξει άμεση επαφή της διοίκησης με τους δημοσιογράφους, ώστε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εκτονωθεί η ένταση.

Ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης έχει υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό κλίμα

από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Σίμο, και τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο, που έχουν υποδειχθεί από τη ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανσή του ότι το κόψιμο της εκπομπής δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινό, διότι διαφορετικά θα δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στην ΕΡΤ.

«Αν τυχόν η απομάκρυνση των δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια
τηλεόραση», δηλώνει.

Για το αν και κατά πόσο οι δυο δημοσιογράφοι παραβίασαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, μιλάει πολύ χαλαρά… «Δε στερείται βάσεως η συζήτηση», επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα