Κυκλοφορεί τη Δευτέρα η «Εφημερίδα των Συντακτών»

14:31 2/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η νέα καθημερινή, απογευματινή “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η παρουσίασή της έγινε στην ΕΣΗΕΑ με τον διευθυντή της εφημερίδας Νικόλα Βουλέλη να επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πείραμα της πρώτης και μόνης πραγματικά ανεξάρτητης, καθημερινής εφημερίδας, που απαντά στην πολύπλευρη κρίση των Μέσων Ενημέρωσης και δείχνει το δρόμο για την απελευθέρωση των εργαζομένων του κλάδου από τα διαπλεκόμενα

συμφέροντα που τον οδήγησαν στην κρίση και την ανυποληψία».

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” δημιουργήθηκε από τον “Συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά” που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της “Ελευθεροτυπίας” και της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί), μετά την κρίση και αναστολή έκδοσής, της καθώς και από εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις MME. Η διευθυντική της ομάδας είναι εκλεγμένη από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι έβαλαν και τα χρήματα που αποτελούν το κεφάλαιο για την έκδοση της εφημερίδας, καθώς στόχος τους είναι να μην υπάρχει καμία εξάρτηση από οικονομικά, εκδοτικά και κομματικά συμφέροντα.

Ο κ. Βουλέλης μάλιστα τόνισε: «Η πολυφωνία της εφημερίδας μας αποτελεί αναγκαίο όρο της αυτονομίας της. Αυτή η πολυφωνία κατοχυρώνεται και εξασφαλίζεται μέσα από τη συνεργατική, συνεταιριστική μορφή οργάνωσης της εφημερίδας, που ανήκει και ελέγχεται από το σώμα των εργαζομένων σε αυτήν…»

«Έμμεσα η προσπάθειά μας είναι προϊόν της κρίσης αλλά και εγχείρημα υπέρβασής της», είπε, και κατέληξε: «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” θέλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην αντιπαράθεση των ιδεών, χωρίς εμμονές και δογματισμούς. Δεν θα αρκείται, όμως, μόνο στα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Θέλει, επίσης, να αναδείξει την κρυμμένη ανθρωπιά που μας περιβάλει και πολλοί τη συγκαλύπτουν και την ολοένα αυξανόμενη αλληλεγγύη που εκδηλώνεται γύρω μας και μας εξανθρωπίζει όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα