Ρήγμα στις σχέσεις Βενιζέλου – Λοβέρδου

16:51 26/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Επισημοποιήθηκε το ρήγμα στις σχέσεις Βενιζέλου -Λοβέρδου, με την άρνηση του πρώτου βουλευτή της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ του  τηλεφώνησε, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής

των βουλευτών του κόμματος, αλλά εκείνος απάντησε αρνητικά, με το επιχείρημα ότι διαφωνεί με τη μη συμμετοχή «πράσινων» στελεχών στην κυβέρνηση.

Η πλήρης διαφωνία τους ως προς τη γραμμή «συμμετοχή με υψηλόβαθμα στελέχη ή τεχνοκράτες» είχε καταγραφεί στη θυελλώδη συνεδρίαση της 7μελούς γραμματείας, 48 ώρες μετά τις εκλογές. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε υποστηρίξει με πάθος την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με τα δημοφιλέστερα και πιο επιτυχημένα στελέχη του -υποστηριζόμενος από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Πέτρο Ευθυμίου, που πρότεινε μάλιστα να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος είχαν βρεθεί -εκτός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ- ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα