Σάλος με τη δημοσίευση λίστας με ονόματα – Να συληφθεί ο Βαξεβάνης ζητάει ο εισαγγελέα​ς

22:51 27/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση από το περιοδικό hot doc, του Κώστα Βαξεβάνη, λίστας με 2.050 ονόματα την οποία το περιοδικό εμφανίζει ως λίστα Λαγκάρντ. Η εισαγγελία άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη και διέταξε τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων –γεγονός που ενεργοποίησε το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από τις αρχές, αλλά μέσω Twitter δήλωσε ότι μόνο εγκληματίες καταζητούνται τη νύχτα.
Στο επίμαχο δημοσίευμα κατονομάζονται 2.050 πρόσωπα από τον επιχειρηματικό χώρο, ένα από τον πολιτικό κόσμο καθώς και ορισμένοι δημοσιογράφοι.
Είναι αυτή, άραγε, η γνήσια λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας; Και αν ναι, γιατί οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ μιλούσαν για 1991 πρόσωπα; Ποιος προσέθεσε τα περίπου 60 επιπλέον ονόματα;
Και ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι όσα αναφέρονται έχουν, πράγματι, τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία;
Ήδη 5 από τους αναφερόμενους στη λίστα έχουν διαψεύσει ότι είχαν ποτέ λογαριασμό στην εκεί, ενώ δύο εξ αυτών έχουν πεθάνει.

Η περιβόητη λίστα, όπως τουλάχιστον δημοσιεύεται στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, αφορά τραπεζικές καταθέσεις πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Πολλές απ’ αυτές φέρεται να είχαν γίνει στη δεκαετία του ’90 και η τελευταία το 2007.

Επιπλέον κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι άνθρωποι που αναφέρονται ως καταθέτες είχαν δηλώσει ή όχι στις Ελληνικές Αρχές την εξαγωγή του συναλλάγματος κι αν είχαν φορολογηθεί γι’ αυτό στην Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτική διάσταση στο όλο θέμα, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη κινείται επιλεκτικά εναντίον του δημοσιογράφου που κάνει την αποκάλυψη και όχι εναντίον εκείνων που τη συγκάλυπταν

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi