Σάλος στην Τουρκία – Δηλητηρία​σαν τον Τουργούτ Οζάλ;

14:21 2/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Μιά συνταρακτική αποκάλυψη κάνει η τουρκική εφημερίδα Μπουγιούν, που -αν επιβεβαιωθεί- θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό στην πολιτική ζωή της Τουρκίας και, πιθανότατα, θα πυροδοτήσει νέα σύγκρουση με το στρατό.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ δολοφονήθηκε!

Ανατρέπει, έτσι, την επίσημη εκδοχή ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, την οποία έτσι κι αλλιώς αμφισβητούν πολλοί, εδώ και χρόνια. Για αυτό και είχε διαταχτεί η εκταφή του.

Μέχρι τώρα οι ιατροδικαστές δεν έχουν δημοσιοποιήσει την έκθεσή τους, αλλά έρχεται η εφημερίδα να υποστηρίξει ότι η στρυχνίνη ευθύνεται για το θάνατο του Οζάλ.

Τι λένε οι ίδιοι οι ιατροδιακαστές; Ότι δεν έχουν εντοπίσει στρυχνίνη ούτε έχουν καταλήξει στο αίτιο του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού.

Στη χώρα, όμως, έχει ξεσπάσει σάλος καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης πιστεύει ότι κάποιοι ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον τότε πρωθυπουργό.

Ποιοι; Μήπως οι στρατηγοί;
Τίποτα δεν αποκλείεται. Θυμίζουμε ότι ο Οζάλ ξεκίνησε ως εκλεκτός του αρχιπραξικοπηματία Κενάν Εβρέν, αλλά στη συνέχεια αυτονομήθηκε και ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τους Κούρδους -ήταν κουρδικής καταγωγής ο ίδιος.
Τον δολοφόνησαν, λοιπόν, οι στρατηγοί;

Keywords
Τυχαία Θέματα