Σενάρια επιστροφής στη δραχμή – Δραματική προειδοποί​ηση και από Ολάντ

20:21 23/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Και όσοι είχαν επιφυλάξεις πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους: οι εταίροι μας και δανειστές μας -τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι του ΔΝΤ- προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Το Euroworking Group φαίνεται να ζήτησε από τα κράτη της Ευρωζώνης να προετοιμαστούν για την περίπτωση αποχώρησης ή αποβολής της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ και η Κριστίν Λαγκάρντ

άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης των συνεπειών από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαψεύδουν επισήμως το σενάριο αυτό, αλλά ιδιωτικώς κουνάνε με σημασία το κεφάλι τους. Σα να λένε «συγνώμη, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Όλοι, μα όλοι, μας διαμηνύουν ότι στις 17 Ιουνίου πρέπει να εκλέξουμε φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση -ικανή να συζητήσει σοβαρά μαζί τους την υπόθεση, στη βάση της εφαρμογής του Μνημονίου και των αναπτυξιακών «ενέσεων» στην οικονομία.

Το είπε καθαρά και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που αυτή τη στιγμή είναι πιο κοντά μας από κάθε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Πρέπει οι Έλληνες να εκλέξουν κυβέρνηση που θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις. Και πρέπει οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν τους Έλληνες που περνάνε άσχημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα