Σηκωθείτε απ’ τον καναπέ και ψηφίστε – Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι στα ψηφοδέλτια

02:20 22/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό των τελευταίων ημερών τα κόμματα επιχειρούν να προσελκύσουν κόσμο στις κάλπες αλλά και να ανανεώσουν τα «σκουριασμένα» ψηφοδέλτια που μυρίζουν ναφθαλίνη, καθώς με Παπουτσήδες και Μιχελάκηδες προκοπή δε βλέπουμε. Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασαν οι τελευταίες κομματικές «μεταγραφές», οι οποίες σε κάποιους «λύνουν» τα χέρια και σε κάποιους τα «δένουν» ακόμα περισσότερο.

Ναι, ο πρώην κομμουνιστής νυν φιλελεύθερος «ευρωπαϊστής» Γιώργος Κύρτσος στο επιτελείο του ΛΑΟΣ

και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Για τους διαβασμένους αναμενόμενο. Έντονη κριτική σε Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία, στενή φιλία με τον Καρατζαφέρη, καλός τριπλαδόρος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατάφερε ουσιαστικά να κερδίσει έδαφος για την είσοδο στο Κοινοβούλιο, εφόσον εξασφαλίσει το αναγκαίο 3%.

Τις τελευταίες βδομάδες έδωσε ρεσιταλ με τις αντιπαραθέσεις στα πάνελ των πολιτικών εκπομπών. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, αγαπητός συγγραφέας, καυστικός και άριστος γνώστης της πολιτικής, κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Β Αθήνας. Μια δυνατή και ξεχωριστή υποψηφιότητα που μακάρι να τα καταφέρει και να εκλεγεί. Διότι διαθέτει οξυδέρκεια, πυγμή και με τα άριστα ελληνικά του μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την «εξουσία».

Αυτό, όντως, έσκασε σαν βόμβα. Ο Θανάσης Χειμωνάς στο ΠΑΣΟΚ.Η αλήθεια είναι ότι το περίεργο αυτό φλερτ το είχα ακούσει ζωντανά μέσα από τον FLASH, όταν του έκανε πρόταση να κατέβει ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ξεχωριστή προσωπικότητα ο Χειμωνάς, γιος του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη, ανιψιός του αριστερού αγωνιστή και ποιητή της μεταπολεμικής γενιάς Μανόλη Αναγνωστάκη.

Τον είχα για κάτι αριστερό. Όπως και να χει ο ίδιος δήλωσε ότι ανήκει ιδεολογικά στην Κεντροαριστερά και υπήρξε ψηφοφόρος του κόμματος. Κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας. Πραγματιστής, ανήσυχο μυαλό και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Πιστεύω πως θα είναι μια ξεχωριστή φωνή στο Κοινοβούλιο εάν εκλεγεί. Διότι απεχθάνεται τον λαϊκισμό και ακόμη, παρότι συγγραφέας, τους «λογοτεχνισμούς». Επίσης, ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός είναι υποψήφιος Α΄ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία. Ίσως προκαλεί εντύπωση πώς ένας αντισυμβατικός καλλιτέχνης επιλέγει κόμμα δικομματισμού, και συγκεκριμένα της Κεντροδεξιάς. Αλλά, πλέον στην Ελλάδα του Μνημονίου και της εξαθλίωσης, πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε το δέντρο και όχι το δάχτυλο. Ότι άμα κάποιος έχει όρεξη να προσφέρει, θα τα καταφέρει, και θα λάμψει μέσα στο «τίποτα». Τα κομματικά τσιτάτα και οι προκαταλήψεις μας έφεραν ως εδώ.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Συνεπώς, η ψήφος επιβάλλεται. Ψευτοεπαναστατικά ρήματα, όπως «απέχω», πρέπει να καταργηθούν, και οι «παραλίες» και οι «πικ νικ» να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ραντεβού με την ιστορία, και δεν είναι ώρα για πλακίτσες. Για να δούμε!

Υ.Γ.: Και όχι, δεν τα «παίρνουν» όλοι και δεν πάει να πει ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά είναι λαμόγιο. Όρους της ιστορίας δεν θα αλλάξει από την κερκίδα του καναπέ και των social

Keywords
Τυχαία Θέματα