Σταθάκης: Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία μέχρι 140.00 ευρώ

21:06 16/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι οι ρυθμίσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές παρέχουν προστασία σε όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ύψους έως 140.000 ευρώ από πώληση σε funds μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2018. Οι ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να ψηφιστούν την Κυριακή από τη Βουλή. Μάλιστα ο υπουργός διευκρίνισε ότι η υποθήκη για πρώτη

κατοικία θα αποτελέσει και το όριο προστασίας όλων των άλλων πράσινων ή κόκκινων δανείων, επιχειρηματικών ή καταναλωτικών.

«Θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ χωρίς κανένα άλλο κριτήριο» είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με αυτό το ποσό η προστασία καλύπτει το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

«Η κυβέρνηση αυτό που έχει δεσμευτεί το πέτυχε: την προστασία πρώτης κατοικίας» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η αναστολή της πώλησης στεγαστικών δανείων σε funds διασφαλίζει ότι «κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα βρεθεί σε κατάσταση εκποίησης». Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε επίσης ότι το όριο προστασίας των 140.000 ευρώ θα συνδεθεί και με τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά ή άλλα δάνεια.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι θα εξαιρεθούν της δυνατότητας πώλησης όλα τα «πράσινα ή κόκκινα δάνεια» που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντίστοιχου ύψους. Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα ικανοποιημένος για το επίπεδο της προστασίας που παρέχεται μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018 και υπενθύμισε ότι οι δανειστές ζητούσαν πλήρη απελευθέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα